• 1399/04/01 - 03:07
  • - تعداد بازدید: 850
  • - تعداد بازدید کنندگان: 849
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

ولادت کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه (سلام ا... عليها )

زندگينامه کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه (سلام ا... عليها )

307347.mp3 ولادت کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه (سلام ا... عليها )
حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها در اوّلين روز ماه ذي القعده سال 173 هـجري قمري،  25 سال بعد از تولد حضرت امام رضا (ع) در شهر مدينه منوّره چشم به جهان گشود.
از ميان فرزندان بزرگوار حضرت امام موسي بن جعفر(ع)، دو فرزند ايشان يعني حضرت علي بن موسي الرضا (ع) و حضرت فاطمه کبري (س) ملقّب به معصومه، از ويژگي هاي خاص برخوردار بوده اند تا  ادامه دهنده خطّ امامت بعد از پدر باشند.
حضرت معصومه(س) به همراه امام رضا (ع) هر دو در دامان پاک يک مادر بزرگوار به نام حضرت نجمه خاتون (س) که از مهاجران مغرب بود، رشد و پرورش يافته اند. اين در حالي است که پدر بزرگوارشان پيوسته در زندان هارون الرشيد بسر مي بردند و سرانجام در همان زندان، هنگامي که حضرت معصومه (س) در سن ده سالگي بود، به شهادت رسيدند و از آن زمان به بعد حضرت معصومه (س) تحت مراقبت برادرش امام رضا (ع) قرار گرفت.
اطلاق «معصومه» بر فاطمه دختر موسي بن جعفر (ع)
نام حضرت معصومه(س)، فاطمه است. در کتاب هاي روايي و تاريخي نيز، از آن حضرت با عنوان فاطمه بنت موسي بن جعفر (ع) ياد شده است،امّا صدها سال است که آن حضرت با اين لقب مشهور هستند، و اين لقب نزد ايرانيان تبديل به اسم براي ايشان شده است.
حضرت معصومه (س)، معصوم به معنايي که در مورد پيامبران و امامان به کار مي رود نبوده، امّا ايشان داراي طهارت روح و کمالات معنوي بالايي بودند، به گونه اي که به زائرانش وعده بهشت داده شده است.
لازم به ذکر است که عصمت امر نسبي است. با توجه به رواياتي که در شأن و منزلت حضرت معصومه وارد شده است، مي توان مرتبه اي از عصمت ، نه در حد ائمه براي ايشان قائل شد. اين مسئله در حق چنين بانويي بعيد به نظر نمي رسد؛ چرا که اين حد از عصمت به معناي دوري از گناه در زندگي عالمان بزرگ نيز فراوان مشاهده مي شود.
به هر حال، يا بر اثر اندوه و غم زياد از اين ماتم و يا بر اثر مسموميت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س) بيمار شدند و چون ديگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود، قصد شهر قم را نمود. حدوداً در روز 23 ربيع الاول سال 201  هجري قمري حضرت وارد شهر مقدس قم شدند و در محلي که امروز «ميدان مير» ناميده مي شود در منزل «موسي بن خزرج» فرود آمدند و افتخار ميزباني حضرت نصيب او شد.
آن بزرگوار به مدت 17 روز در اين شهر زندگي کرد. محل زندگي و عبادت آن حضرت در مدرسه ستيه به نام «بيت النور» بود که هم اکنون محل زيارت ارادتمندان آن حضرت است.

سالروز ولادت حضرت معصومه (س ) در تقويم ملي ايران به نام روز دختر و براي ارج نهادن به اين قشر وسيع از جامعه نامگذاري شده است. روزي، هر چند نمادين مي‌توان پاي درد و دل دختران جوان نشست و به فکر راه چاره‌اي براي رفع مشکلات آنان بود. زيرا اين دختران، مادران فرداي اين مرز و بوم هستند
مولودي خواني حاج محمود کريمي





.
  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307347
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings