نشست طرح کلی اندیشه اسلامی با محوریت ایمان و توحید در طرح حامیم
استاد میر تاج الدینی: مرکز نظام هستی خداوند است و همگی باید به سمت این مرکز پیش روند اما موانعی بر سر راه است که مانع این وصال میشود. اینجا است که تقوا کمک کننده است و تقوا حاصل نمیشود مگر با اطاعت از خدا و اولیا الله.
19267.mp3
نشست طرح کلی اندیشه اسلامی با محوریت ایمان و توحید در طرح حامیم
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، نشست طرح کلی اندیشه اسلامی با محوریت ایمان و توحید در طرح حامیم با حضور استاد میر تاج الدینی یکم شهریور ۱۴۰۲ در سالن همایشهای رازی برگزار شد.
استاد میر تاج الدینی در ابتدای سخنان خود به تفاوت نظام و نظم اشاره کرده و گفت: مرکز نظام هستی خداوند است و همگی باید به سمت این مرکز پیش روند اما
موانعی بر سر راه است که مانع این وصال میشود. اینجا است که تقوا کمک کننده است و تقوا حاصل نمیشود مگر با اطاعت از خدا و اولیا الله.
وی در ادامه به ضرورت وجود و حضور پیامبران الهی اشاره کرده و گفت: اگر حیات به زندگی دنیوی محدود میشد نمیتوانستیم ضرورت وجود پیامبر را توجیه نماییم و فطرت و عقل میتوانست جایگزین پیامبران شود اما عالم آخرت و عدم آگاهی نسبت به دنیای پس از مرگ لزوم حضور نبی را ضروری میداند.
وی افزود: عدل و ظلم دو مثال هستند که به صورت فطری و عقلی قابل درک هستند اما انبیا هستند که میتوانند مصادیق و اثرگذاری آن در آخرت را تبیین کنند. همچنین قدرت عقل در بسیاری موارد تحت تاثیر احساسات شخص و خوشایند و ناخوشایندیهای او قرار میگیرد.
استاد میر تاج الدینی به مکانیسم انتخاب انبیا اشاره کرده و گفت: ایشان به صورت فطری بر انجام خوبیها و دوری از بدیها مقید بودند و با این روش به تقرب الهی نزدیک شده و این تقرب برای ایشان ایجاد مسئولیت کرده و خداوند با ارائه طرح و برنامه به ایشان آنان را نمایندگان خویش برای هدایت مردم در روی زمین قرار داده است.
وی به اتفاقاتی در تاریخ اشاره کرده که در آنها تشخیص حق از باطل بسیار سخت بوده و انسان را دچار شبهات فراوانی میکند؛ از جمله رویایی حضرت علی و معاویه در جنگ صفین و تقابل فرعون و موسی علیه السلام در کشتن فرد قبطی. بنابراین ما باید برای تشخیص حق و باطل ابزاری در اختیار داشته باشیم؛ این ابزار فرقان است و این فرقان به کسی داده میشود که دارای تقوای الهی باشد که با استفاده از آن با داشتن علم کافی و تشخیص مصلحت و مقتضیات زمان میتواند حق را از باطل تشخیص دهد، چیزی که از عهده نیروی عقلانی صرف خارج است.
آقای میرتاج الدینی در پایان مبحث خود به تفسیر آیه «لا اکراه فی الدین» اشاره کرده و به شبهاتی که در مورد این آیه وجود دارد پاسخ داد.
:
کامنت