• 1393/05/03 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 1119
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1119
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

مروري بر سبک پاسخگويي رهبر انقلاب به پرسش‌هاي دانشجويان

306643.mp3 مروري بر سبک پاسخگويي رهبر انقلاب به پرسش‌هاي دانشجويان

????/??/??نسخه قابل چاپ


يکي از ويژگي­‌هاي رفتاري حضرت آيت­‌الله خامنه­‌اي که از سال­‌هاي دور و پيش از پيروزي انقلاب اسلامي آغاز شده و در تمام ساليان مبارزه و خدمت در سنگرها­ي مختلف همچنان ادامه يافته، ارتباط با مردم و به‌ويژه نسل جوان و مخصوصاً دانشجويان و طلاب است که براي هر دوره نمونه­‌هاي متعددي قابل اشاره است. از جمله:

* در دوران پيش از پيروزي انقلاب اسلامي:
- روش انتقادي در بحث معارفي و تفسير قرآن خصوصاً براي دانشجويان
- جلسات مکرر با گروه­‌هاي مختلف جوانان
 
* پس از پيروزي انقلاب اسلامي:
- جلسات پرسش و پاسخ در مساجد تهران در ماه­‌هاي آغازين پس از پيروزي انقلاب اسلامي
- حضور در دانشگاه­‌ها و در جمع دانشجويان پس از اشاره‌ي حضرت امام رحمه‌الله و برقراري ارتباط صميمي و پرسش و پاسخ با وجود مسئوليت­‌هاي فراوان در شوراي انقلاب، وزارت دفاع، مجلس شوراي اسلامي و...
 
* پس از انتخاب از سوي مردم به‌عنوان رئيس جمهور:
- ادامه‌ي ارتباط با دانشجويان با وجود مسئوليت­‌هاي سنگين اجرايي کشور
- تقويت ارتباط با دانشجويان و برگزاري جلسات پرسش و پاسخ از طريق حضور در دانشگاه­‌ها


* ضرورت ارتباط با جوانان آينده‌ساز
معظم‌له در يکي از ديدارهاي دانشجويان فرموده­‌اند: «البته من سال­‌هاست که با دانشگاه­‌ها ارتباط دارم و به همه‌ي دانشگاه­‌ها هم رفته­­‌ام؛ به دانشگاه شما هم چند بار آمده­‌ام؛ البته آن زماني که شما هنوز دانشجوي اين دانشگاه نبوديد. بالاخره با دوستاني که با دانشگاه­‌ها ارتباط دارند، مشورت مي­‌کنيم و به هر دانشگاهي که نرفته باشيم، مي­‌رويم ... من همچنان از دوره‌ي جواني با قشر دانشجو ارتباط داشته­‌ام؛ نه فقط ارتباط صوري، واقعاً ارتباط­گيري داشته­‌ام؛ حرف مي­‌زدم، حرف مي­‌شنفتم، مباحثه مي­‌کردم، تعليم مي­‌دادم، ياد مي­‌گرفتم؛ که تا الان هم ادامه دارد. اميدوارم تا هر وقتي که من زنده هستم، رابطه‌ي من با جماعت جوان و دانشجو قطع نشود؛ من اين رابطه را دوست مي­‌دارم.»?

ايشان بارها مسئولين قواي سه­‌گانه و ديگر نهادها و دستگاه­‌هاي کشور را به حضور در اين نوع محافل مخصوصاً دانشگاه­‌ها و شنيدن نظرات دانشجويان و پاسخگويي به سؤالات و توضيح عملکرد و مشکلات امور به آنان تشويق و حتي تکليف کرده­‌اند


دقت در اين شيوه به‌خوبي نشان­‌دهنده‌ي اعتقاد معظم­‌له به کارايي، تأثير و ضرورت اين نوع حضور، ارتباط و پاسخ­گويي به پرسش­‌هاي جوانان – که آينده­‌سازان اين کشور و پرچم­داران آينده‌ي اين انقلاب اسلامي­‌اند- مي‌باشد: «من مايل بودم جلسه را با سؤال­‌هاي دانشجويان عزيز شروع کنيم. چون يکي از شيرين­‌ترين رخدادها براي انسان اين است که جواناني که مظهر معرفت‌جويي و استفهام و طالب دانستن و آگاهي هستند، يک چيزي را از انسان بپرسند که انسان مي­‌تواند در محدوده‌ي اطلاعاتش به آن جواب بدهد و انسان به همين اندازه بتواند در رفع سؤال و ابهام در ذهن جوان که مظهر شادابي و نشاط و ميل به پيشرفت است کمک کند به‌خصوص با توجه به اين‌که ابهام­‌آفريني يکي از سياست­‌هاي اصلي کانون­‌هاي معارض با جمهوري اسلامي است؛ اين خودش يک سياستي است؛ ابهام­‌آفريني؛ نقطه‌ي کور براي ذهن­‌ها درست کردن. لذا من وقت عمده را باز هم صرف به همين پاسخ به سؤالات ان‌شاالله خواهم کرد.»?

* توصيه به مسئولان براي حضور در جلسات نقد دانشجويي
بر اساس همين اعتقاد و باور است که ايشان بارها مسئولين قواي سه­‌گانه و ديگر نهادها و دستگاه­‌هاي کشور را به حضور در اين نوع محافل مخصوصاً دانشگاه­‌ها و شنيدن نظرات دانشجويان و پاسخگويي به سؤالات و توضيح عملکرد و مشکلات امور به آنان تشويق و حتي تکليف کرده­‌اند. زيرا از نظر ايشان جوانان متعهد پاکدل و مؤمن اين کشور در صورت شنيدن توضيحات دست‌اندرکاران علاوه بر مصون ماندن از تبليغات سوء دستگاه­‌هاي تبليغاتي استکبار که سعي در تضعيف باور مردم به مسئولان کشور دارند، نسبت به مسئولان کشور همدلي بيشتر پيدا کرده و نقش خود را در پشتيباني از انقلاب و مسئولان کشور به‌خوبي ايفا خواهند کرد.

به‌عنوان نمونه معظم­‌له در تاريخ ????/?/? خطاب به مسئولان مي­‌فرمايند: «لازم است جلسات نقد و پرسش و پاسخ ميان مسئولين و دانشگاهيان تشکيل شود. بنده از سال­‌ها پيش هميشه به مسئولين و به رؤساي جمهوري که در اين مدت بودند، سفارش مي­‌کردم که برويد دانشگاه، برويد با دانشجوها حرف بزنيد. خود من که هميشه مي­‌رفتم. بنده از اول انقلاب و از پيش از انقلاب با دانشجوها ارتباط داشتم و سفارش هم مي­‌کردم.»?


* رعايت اخلاق اسلامي و حريم اشخاص
يکي از مهم‌ترين جلوه­‌هاي بارز در نحوه‌ي پاسخگويي معظم­‌له به پرسش­‌ها رعايت جدي اخلاق اسلامي و حريم اشخاص است. در تعداد قابل توجهي از پرسش­‌ها، دانشجويان با ذکر نام درباره‌ي پرونده‌ي قضايي يا ديدگاه­‌هاي سياسي برخي اشخاص سؤال مي­‌کنند. طبيعي است در شرايط خاصي که کشور در سال­هاي ???? تا ???? به دليل افراط و تفريط­‌هايي که در محافل سياسي، مطبوعاتي، و حتي برخي دستگاه­‌ها و قواي کشور صورت مي­‌گرفت قرار داشت، دانشجويان خواستار موضع­‌گيري صريح مقام معظم رهبري درباره‌ي اشخاص و گروه­‌ها بودند. اما ايشان با دقت تمام در پاسخ عملاً درس عدالت و تقوا را به دانشجويان آموزش مي­‌دهند. براي نمونه:
* دانشجويي به صورت کتبي دو سؤال در مورد فردي خاص و همچنين سرانجام پرونده‌ي شهرداري تهران مطرح مي­‌کند. حضرت آيت­‌الله خامنه­‌اي در پاسخ به سؤال اول مي­‌فرمايند: «در سؤال اول اسم خاص است و من همان‌طور که گفتم جواب نمي­‌دهم.» و در پاسخ به سؤال دوم هم اضافه مي­‌کنند من هيچ دخالتي در اين ندارم، روند قضايي بايد طي شود.»?

* سؤال­‌کننده‌ي ديگري با ذکر نام فردي تقاضاي اعزام گروه تحقيق به دفتر نمايندگي رهبري در دانشگاهي را مي‌کند و معظم­‌له در پاسخ فرمودند: «با اجازه‌ي نويسنده‌ي اين نامه
  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 306643
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings