رهبر معظم انقلاب : عنصر تحول آفريني يعني جوان نخبه ي مومن انقلابي
رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصويري نمايندگان تشکل هاي دانشجوئي : حرکت فوق العاده و ابتکاري از مسلمات اين دوره انقلاب براي گام دوم است
307449.mp3
رهبر معظم انقلاب : عنصر تحول آفريني يعني جوان نخبه ي مومن انقلابي
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به راهبرد اساسي تحولخواهي وتحولگرايي، ايجاد حرکت جهشي و جهادي همراه با نوآوري در روشها و کارکردها در همه عرصههاي حکمراني و بخشهايي از سبک زندگي عمومي را ضروري خواندند و با تأکيد بر اهميت درجه اول مشارکت بالا در انتخابات ?? خرداد و تبيين آثار مهم اين مشارکت افزودند: در درجه دوم بايد با انتخابي خوب و مطلوب کسي را روي کار آورد که مؤمن، انقلابي، با کفايت، مردمي، سرشار از اميد، معتقد به جوانان و توانمنديهاي داخلي، و حقيقتاً عدالتخواه و ضدفساد باشد.
رهبر معظم انقلاب با ابراز تأسف عميق و محکوم کردن شديد دو حادثه بسيار تلخ و خونين اخير در جهان اسلام يعني در افغانستان و فلسطين گفتند: لعنت خداوند بر جنايتکاراني که غنچههاي مظلوم و نوگلان بيگناه افغانستاني را پر پر کردند و به خاک وخون کشيدند و با به شهادت رساندن اين دختران نوجوان، جنايت را تا اين حد گسترش دادند.
ايشان همچنين با اشاره به جنايات وحشيانه و ظالمانه صهيونيستها در مسجدالاقصي، قدس شريف و ديگر مناطق فلسطين گفتند: اين جنايات در جلوي چشم جهانيان قرار دارد و همه بايد با محکوم کردن آن، به وظايف خود عمل کنند.
رهبر معظم انقلاب با تجليل از بيداري، ايستادگي و عزم جزم ملت فلسطين افزودند: صهيونيستها جز زبان زور چيزي نميفهمند لذا فلسطينيها بايد با افزايش قدرت و مقاومت خود، جنايتکاران را به تسليم شدن و توقف اقدامات وحشيگرانه مجبور کنند.
حضرت آيتالله خامنهاي در تبيين بحث اصلي خود يعني مسئله تحولخواهي و تحولگرايي افزودند: مقصود و هدف تحول، حفظ و تقويت اصول و خطوط اساسي انقلاب است البته با نوآوري در شيوهها و روشها.
ايشان با اشاره به استفاده از مفهوم تحول در ادبيات کشورهاي غربي مخالف ايران و سخنان کساني که در داخل عمدتاً به غرب گرايش دارند، افزودند: مقصود آنها بر خلاف مقصود و منطق ما، تحول در اصل و مباني انقلاب است که در واقع نفي انقلاب، برگشت به عقب و ارتجاع محسوب ميشود، بنابراين بايد در مفهوم کلمه تحول دقت کرد.
رهبر معظم انقلاب در تبيين علت نياز کشور به تحولخواهي و تحولگرايي گفتند: درکنار پيشرفتها و موفقيتهاي فراوان در دهههاي اخير، در زمينههايي دچار عقبماندگي و مشکلات مزمن هستيم که با حرکتهاي معمولي علاج نميشوند و نياز به تحول و حرکتي فوقالعاده دارند که اين نياز جزو مسلمات اين دوره از انقلاب براي براي تحقق گام دوم است.
ايشان عقبماندگيها را ناشي از برخي غفلتها، غرضورزيها و فاصله گرفتنهاي تدريجي از خط انقلاب در دهههاي اخير خواندند و گفتند: به همين علت، بسياري از ظرفيتها و فرصتها معطل و مغفول مانده و به منافع ملي خسارت زده است.
ايشان با اشاره به برخي مصداقها افزودند: ديوانسالاري، کاغذبازي، مقررات غيرمفيد و گاه مضر از جمله مشکلات بخشهاي مديريتي کشور است، ضمن اينکه در بخش زندگي عمومي مسائلي مانند اسراف، مسابقه تجملگرايي و اشرافيگري، بالا رفتن سن ازدواج و پيري جمعيت از جمله مشکلات جدي است.
رهبر معظم انقلاب، روشن بودن منطق و هدف تحول را باعث جلوگيري از هرج و مرج ذهني و عملي در اين مسير دانستند و گفتند: تحول بايد ما را به احسنالحال برساند يعني به تقويت خطوط اساسي انقلاب و روان شدن مسير حرکت به سمت آرمانهاي اساسي نظير عدالت، استقلال، آزادي و اسلامي شدن جامعه.
حضرت آيتالله خامنهاي در همين زمينه خاطرنشان کردند: در رسيدن به اين آرمانهاي کلان، برخي آرمانهاي خرد مانند پيشرفت علمي، خودکفايي اقتصادي، اقتدار در سياست خارجي و بيرون نگه داشتن کشور از شبکه انحصاري قدرتهاي مستکبر وجود دارد.
حضرت آيت الله خامنه اي سياستهايي مانند اسلامي شدن دانشگاهها و يا سياست تبديل صدا و سيما به يک دانشگاه عمومي را از جمله سياستهاي بعدي برشمردند.
ايشان حرکت نسل اول انقلاب به سمت مقاصد اصلي جمهوري اسلامي را که با هدايت امام(ره) انجام شد و با دشواري ها و حوادث خونيني همراه بود، زمينه ساز تجربه آموزي خواندند و گفتند: يکي از مسائلي که شايد در آن دوره به آن توجه کافي نمي شد، پيچيدگي ها و دشواري هاي حرکت به سمت آرمانها بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي موضوع اسلامي شدن دانشگاهها را يک نمونه از اين مسائل خواندند و افزودند: دانشگاه در کشور ما در دوران تسلط و حاکميت سياستهاي غربي و به دست عوامل دلباخته غرب و با هدف تربيت نخبگان مطيع و مصرف کننده محصولات و دانش کهنهشدهي غرب پايه گذاري شد و تبديل مجموعه اي با چنين مختصاتي، به يک دانشگاه اسلامي داراي پيچيدگيهايي است که تحقق آن جز با تحول امکان پذير نيست.
حضرت آيت الله خامنه اي، ايجاد تحول در بحثهايي همچون جريان اقتصادي و همچنين حرکت علمي کشور را منوط به نگاهي دقيق و جامع دانستند و تأکيد کردند: امروز نخبگان متدين و انقلابي کشور داراي تجربه هاي فراوان هستند و مي توانند با توليد فکر و ابتکار، زمينه ساز تحول و همچنين مواجهه صحيح با مسائل جديد همچون فضاي مجازي باشند.
ايشان راه منحصر به فرد تحقق تحول را استفاده از جوانان دانستند و گفتند: جوان همه الزامات يک حرکت تحولي را که عبارت است از فکر نو، ابتکار، توان بالا و جرات اقدام، دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي افزودند: البته در کنار اين ويژگيهاي بارز جوانان، برخي نواقص و کمبودها در جوانان وجود دارد که بايد در کنار آنان، کار آزمودگان و مجربين قرار گيرند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به اظهارات قبلي خود مبني بر لزوم تشکيل دولت جوان انقلابي، خاطر نشان کردند: برخي تصور کردند که منظور از دولت جوان انقلابي دولتي است که همه اعضاي آن در رده سني ?? تا ?? سال باشند در حاليکه اين به معناي ناديده گرفتن صاحبان تجربه و کار آزمودگان و دنيا ديدگان نيست.
ايشان شرط اساسي در جوانان و همچنين صاحبان تجربه را ايمان و انگيزه صادقانه و انقلابي دانستند و افزودند: دولت جوان انقلابي فقط شامل وزرا نمي شود بلکه مجموعه وسيعي از صدها مدير مؤثر و تعيين کننده است که همه اين رده ها مي تواند ميزبان جوانان مؤمن و انقلابي باشد که در تصميم سازي ها و تصميم گيري ها و اجرا حضور داشته باشند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي تأکيد کردند: به نظر من استفاده از جوانان مومن و انقلابي در بخشهاي مختلف مديريتي امکانپذير است به شرط آنکه دولتي سرکار بيايد که مسئولان بالاي آن، اطمينان و اعتقاد به جوانان داشته باشد، همانگونه که امام به جوانان اعتقاد داشت و کار را جلو برد.
حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان کردند: اگر چنين دولتي سر کار بيايد، مشکلات در مدت زمان معقولي قابل حل خواهند بود و زمينه تحقق آرمانها نيز فراهم خواهد شد.
ايشان با اشاره به نقش آفريني و کار کارستان جوانان در پيروزي انقلاب و در شکل گيري جهاد سازندگي و در دفاع مقدس، افزودند: امروز کشور از لحاظ پرورش نيروي انساني مؤمن، انقلابي، متخصص و داراي اعتماد به نفس، نسبت به دهه اول انقلاب، داراي شرايط بسيار بهتري است که بايد اين نيروهاي جوان شناسايي و بکارگيري شوند.
حضرت آيت الله خامنه اي بحث مربوط به تحول را اينگونه جمع بندي کردند: اولاً تحول لازم است، ثانياً تحول ممکن است و ثالثاً راه تحقق تحول، تشکيل يک دولت معتقد به تحول و عنصر تحول آفرين يعني جوان مؤمن و انقلابي است.
رهبر معظم انقلاب در ادامه سخنانشان چند تذکر در مورد دانشگاهها بيان کردند.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به اخبار نگرانکننده از افت يادگيري و آموزش در دوران کرونا از مسئولان آموزش عالي خواستند به اين مسئله توجه و از آن جلوگيري کنند.
ايشان همچنين لزوم رفع عيوب و نواقص دستگاههاي مورد استفاده در يادگيري مجازي را يادآور شدند و با اشاره به پديده زشت ايجاد کانالهاي تقلب در امتحانات که موجب بياعتبار شدن امر آموزش ميشود، برخورد با اين پديده را خواستار شدند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به برخي تلاشها براي نااميد کردن دانشجويان و يا تشويق آنها به خروج از کشور و پشت کردن به آن، گفتند: دانشجو عنصر ارزشمندي براي کشور است که نبايد افسرده و از کار افتاده شود زيرا دانشجويان مؤمن و فعال، در اميدآفريني و تقويت انگيزهها نقش مهمي دارند.
حضرت آيتالله خامنهاي همچنين مسئله اشتغال دانشجويان از دوره دانشجويي را مورد تأکيد قرار دادند و در خصوص مسئله سربازي که در سخنان دانشجويان نيز به آن اشاره شده بود، خاطرنشان کردند: مسئله سربازي جزو مسائل پيچيدهاي است که نميتوان با آن به شکل شعاري برخورد کرد. البته در اين زمينه طرحهايي داده شده و مجموعههايي مشغول بررسي هستند که بايد با تأمل در جوانب آن به تصميم درست رسيد.
رهبر معظم انقلاب سپس چند نکته خطاب به تشکلهاي دانشجويي بيان کردند.
ايشان، تشکلهاي دانشجويي متعدد را فرصتي بزرگ براي کشور دانستند و با تأکيد بر نقشآفريني آنها بهعنوان مراکز توليد فکر و پيشران حرکتهاي تحولي و جهادي در مسائل گوناگون اجتماعي و علمي، گفتند: «حضور جوانان جهادي در ميدان پر خطر کرونا»، «حضور فعال در قبال مسائل بينالمللي مانند قضيه نشريه موهن فرانسوي، انفجار در دانشگاه کابل و مسائل فلسطين و يمن»، «اظهارنظر و موضعگيري در قضيه افايتياف»، «تقويت مصوبه راهبردي مجلس در موضوع هستهاي»، و «واکنش به مشکلات خصوصيسازيها که بعضي از آنها نيز به نتيجه رسيد» از مصاديق تحسينبرانگيز اقدامهاي تشکلهاي دانشجويي است که اينگونه موضعگيريها هويت تشکلهاي دانشجويي را نيز تقويت ميکند.
حضرت آيتالله خامنهاي انتظار از تشکلهاي دانشجويي را تقويت بنيه ديني و انقلابي آنها و مسئله مهم تهذيب نفس خواندند و افزودند: تهذيب نفس تأثير زيادي در مبارزات اجتماعي و انقلابي دارد و امام بزرگوار ميفرمودند علت ترس افراد از آمريکا، تهذيب نفس نکردن است.
رهبر معظم انقلاب علت انحراف برخي دانشجويان و تشکلهاي انقلابي دهه ?? در سالهاي بعد از مباني انقلاب را ضعف فکري و ايماني آنها برشمردند و گفتند: با وجود ايمان و تقوا، دانشجو ديگر سراغ مخالفان و دشمنان انقلاب نميرود و در راه انقلاب استقامت ميکند.
ايشان ارتباط تشکلهاي دانشجويي با دانشجويان در سراسر کشور را فرصتي براي اثرگذاري و باز کردن گرههاي فکري و ديني دانشجويان دانستند و افزودند: البته در اين زمينه مجموعههاي نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاهها نيز وظايف مهمي دارند که بايد بيشتر تلاش کنند.
حضرت آيتالله خامنهاي، انتخابات را عرصه ديگري براي نقشآفريني تشکلهاي دانشجويي و تشويق همگان به حضور پر شور و انتخاب مطلوب دانستند و گفتند: برخي اظهارات ممکن است از سر دلسوزي باشد اما نبايد منجر به دلسرد کردن مردم از مشارکت در انتخابات شود.
رهبر معظم انقلاب، مردمسالاري و انتخاب مسئولان کشور بهدست مردم را بسيار مهم خواندند و افزودند: حضور پر شور مردم در انتخابات تأثير زيادي در قوت و تواناييهاي دولت منتخب دارد و موجب افزايش آبرو، امنيت و قدرت بازدارندگي کشور ميشود.
ايشان پس از تأکيد بر مشارکت بالا در انتخابات، «انتخاب مطلوب و خوب» را مورد تأکيد قرار دادند و گفتند: دولتي بايد تشکيل شود که داراي کفايت و مديريت، با ايمان، لبريز از اميد و معتقد به توانمنديهاي داخلي باشد چرا که اگر مسئولين دولتي نااميد باشند کاري از پيش نميرود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي تأکيد کردند: فردي که معتقد است نميتوان از لحاظ دفاعي، سياسي، اقتصادي و توليدي کاري در داخل انجام داد، لايق حکمراني بر مردم نيست.
ايشان افزودند: کساني بايد بر سر کار بيايند که معتقد به مردم و جوانان باشند، عنصر جوان را قدر بدانند، عملکرد انقلابي داشته باشند و حقيقتاً عدالتخواه و ضدفساد باشند.
حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان کردند: چنين دولتي پس از روي کار آمدن ميتواند با گماردن صدها مدير جوان و مؤمن در مديريتها کار کشور را سامان دهد.
رهبر معظم انقلاب نکتهاي نيز درباره نظر خود درباره حضور اشخاص در انتخابات بيان کردند و گفتند: بنده در مورد انتخاب اشخاص هيچ دخالتي نميکنم. در دورههاي گذشته افرادي که قصد کانديداتوري داشتند، نظر من را ميپرسيدند که ميگفتم «نه موافقم نه مخالفم» يعني نظري ندارم اما در اين دوره گفتم همين مطلب را نيز نميگويم.
ايشان افزودند: افرادي که بين خود و خدا، معتقدند که شايستگي و شرايط قانوني را دارند وارد شوند و مردم نيز با ديدن برنامههاي آنان، انتخاب کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در آغاز سخنانشان، جلسه امروز را بسيار خوب و سخنان دانشجويان را در سطحي بالا خواندند و انتشار ديدگاههاي دانشجويان را براي افکار عمومي مفيد برشمردند.
ايشان همچنين با توصيه مؤکد به حفظ آثار ماه مبارک رمضان در ديگر ايام سال گفتند: سلوک رمضاني بايد در رفتارهاي شخصي، عمومي، اجتماعي، دانشگاهي، سياسي و حکومتي بروز و استمرار يابد تا باب رحمت الهي گشوده بماند.
پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي، ? تن از نمايندگان تشکلهاي دانشجويي به بيان ديدگاهها و راهکارهاي خود نسبت به مسائل کشور پرداختند. خانمها و آقايان:
- محسن خزايي (نماينده بسيج دانشجويي)
- حميد محمدپور (دبير اتحاديه جنبش عدالتخواه دانشجويي)
- ريحانه السادات ميرحسني( نخبه علمي و مسئول پروژه واکسن آنفولانزاي فصلي انساني)
- سيد ايمان احمدي (دبير اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل)
- فاطمه صحرانشين (نماينده نشريات دانشجويي وزارت بهداشت)
- توحيد تقي زاده (دبيرکل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان)
- مير آرمان عدناني (دبير انجمن اسلامي دانشجويان پيشرو دانشگاه تربيت مدرس)
- فاطمه راوند (نماينده گروههاي جهادي دانشجويي)
- و محمد گودرزي ( دبير اتحاديه دفتر تحکيم وحدت)
بر نکات زير تاکيد کردند:
- بازطراحي ساختار اداري- اجرايي کشور
- تعميق نظريه پردازي در زمينه عدالت و آزادي
- روشن شدن منطق خصوصيسازيها
- بازنگري ساختارها و کارکردهاي شوراهاي عالي
- پيشنهاد نامگذاري دهه پنجم انقلاب به نام تحول و نوگرايي
- ضرورت تشکليابي مستقل کارگران و اصناف
- لزوم حمايت و عدم رقابت بخش دولتي با بخش خصوصي در زمينه توليد واکسن
- ضرورت تدوين سند جامع سواد رسانهاي
- بازنگري در اجراي برخي از قوانين از جمله قانون خدمت سربازي
- لزوم زدودن محافظهکاري و خبررساني دقيق و اعتمادآفرين در صداوسيما
- ايجاد شفافيت در زمينه ضوابط گزينش و جذب نيروهاي متخصص
- انتقاد از برخي برخوردها با دانشجويان منتقد
: