برگزاری دوره دانشافزایی با محوریت بحران درمانی معنابخش در جهان کنونی
دوره دانشافزایی با موضوع «بحران درمانی معنابخش» با حضور دکتر عبدالعظیم کریمی و اعضای هیأت علمی دانشگاه برگزار شد. در این نشست، نقش بحرانها در تحولات زندگی، تبدیل آنها به فرصتهای رشد و اهمیت امنیت درونی و راهبرد ایمان برای مواجهه با بحرانها بررسی شد. این دوره با ترکیب دیدگاههای علمی، فلسفی و دینی، به تقویت تواناییهای روانی و معنوی افراد پرداخت.
دوره دانشافزایی با موضوع بحران درمانی معنابخش در جهان کنونی با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی این دانشگاه و دکتر عبدالعظیم کریمی، نویسنده و عضو هیأت علمی، به انجام رسید. این دوره با تحلیل و بررسی نقش بحرانها در تحولات زندگی و تبدیل آنها به فرصتهایی برای رشد و بالندگی شکل گرفت.
در این نشست علمی که با محوریت «بحران به مثابه درمان یا درد» برگزار شد، موضوعاتی از قبیل بحران و معنای زندگی، نظریههای روانشناختی بحران در مراحل رشد شناختی، اخلاقی و اجتماعی، مواجهه ششگانه با بحرانها و رنجهای اجتنابناپذیر زندگی، چگونگی تبدیل بحران به درمان و مدیریت تابآوری در شرایط مختلف، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
یکی از موضوعات کلیدی مطرح شده در این دوره، پاسخ به این پرسش بود که چه عواملی باعث میشود بحرانها و مصائب زندگی برای برخی افراد معنادار و سازنده و برای برخی دیگر تلخ و کشنده باشند؟ همچنین مطرح شد که چگونه برخی افراد مشکلات زندگی، بیماری و رنج را به نسخهای شفابخش تبدیل میکنند، در حالی که برخی دیگر در دام این مشکلات و بیماریها گرفتار میشوند.
دکتر عبدالعظیم کریمی در ادامه اشاره کرد که بیتردید بحران، موقعیتی است گریزناپذیر که هیچ فردی در زندگی از آن مصون نیست. از این رو، بحراندرمانی به عنوان امری ضروری در مراحل تحول مثبت و منفی زندگی انسان، نقش کلیدی ایفا میکند. او تأکید کرد که انسان با بحران زاده میشود، در بحران بزرگ میشود، در بحران بیمار میشود، با بحران درمان میشود و در بحران میمیرد. در این مسیر، امنیت درونی فرد نقشی اساسی دارد؛ امنیتی که از توانایی مقابله با ناامنیهای بیرونی نشأت میگیرد. هر فرد باید در زندگی خود، بویژه در هنگام طوفان حوادث و ضربههای روانی و شوکهای عاطفی، بداند که به چه منابعی درونی و بیرونی باید تکیه کند.
این استاد دانشگاه ضمن تأکید بر آموزههای دینی و عرفانی در هنگام سختیها و چگونگی بهرهگیری از آنها، به آیات 156 تا 158 سوره بقره اشاره کرد و گفت: «ما هیچ راهی جز بهکارگیری "راهبرد ایمان" برای مواجهه با این جهان بلاخیز نداریم تا به مصونیت و امنیت پایدار برسیم.» وی افزود که راهبرد ایمانی در مواجهه با بحرانهای زندگی، رویکردی وجودشناختی است که فراتر از درمانگریهای روانشناختی و روانپزشکی رایج قرار دارد. زیرا اختلالات و نابسامانیهای روانی نباید تنها به امر روانشناختی یا جامعهشناختی تقلیل داده شوند. بلکه قبل از هر چیز، معنای ایمان به مثابه معرفت وجودی و حضوری از جهان هستی باید روشن گردد؛ در غیر این صورت، برای مواجهه ایمانی با حوادث و بحرانهای زندگی، درک درستی نخواهیم داشت.
این دوره دانشافزایی با بهرهگیری از دیدگاههای علمی، فلسفی و دینی، به عنوان یکی از گامهای مؤثر در تقویت تواناییهای روانی و معنوی افراد در مواجهه با بحرانهای زندگی برگزار شد و مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.
کامنت