• 1399/11/19 - 10:15
  • - تعداد بازدید: 299
  • - تعداد بازدید کنندگان: 299
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع ايران از ديروز تا آينده

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع ايران از ديروز تا آينده

307419.mp3 برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع ايران از ديروز تا آينده
به گزارش روابط عمومي دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و به همت دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه ؛ دوره دانش افزايي استادان با موضوع ايران از ديروز تا آينده با حضور دکتر محمد صادق کوشکي عضو هيأت علمي دانشگاه در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد.
اين دوره با توجه به اهميت موضوع انقلاب اسلامي و لزوم تبيين زمينه هاي شکل گيري، تداوم و مسير آينده آن طراحي و برگزار شد دکتر کوشکي کارشناس مدعو اين دوره با تکيه بر مستندات تاريخي، نوشته ها و خاطرات و نيز حجم انبوه مقالات، پژوهشها و حتي مراکز مطالعاتي خارج از ايران در حوزه انقلاب اسلامي و ذکر نمونه هاي فراوان به تشريح چهار مورد از علل سقوط پهلوي ها پرداختند که عبارت بودند از:
?.توسعه اقتدار آميز از بالا و کاهش مشارکت مردم حتي نخبگان و طبقات دانشگاهي در اداره کشور که بيشترين سطح رفاه و برخورداري را نيز دادا بودند. دکتر کوشکي با اشاره به گفته هاي خود شاه و اطرافيان از جمله کتاب پاسخ به تاريخ محمدرضا پهلوي که نوشته من فکر مي کنم علت سقوط ما اين يود که ما ميخواستيم مردم را به جايي ببريم که نميدانستند کجاست و همراهي نکردند. اشرف پهلوي نيز در کتاب چهره هايي در يک آينه نوشته است که اشکال ما اين بود که برادر و پدرم ميخواستند مردم را به اجبار به سمت تمدن ببرند پرويز راجي آخرين سفير پهلوي در انگليس نيز در کتاب خدمتگزار تخت طاووس، با اشاره به نمونه هاي گوناگون، اقتدارگرايي فردي و عدم مشورت پذيري محمدرضا شاه را علت زوال حکومت پهلوي ذکر کرده است. بسياري از محققان غربي  نيز معتقدند حتي اگر انقلاب اسلامي نمي شد افزايش سرکوب در جامعه ايراني آن زمان قابل تداوم نبود.
 ?. جامعه بعلت تناقض و دوگانگي مذهب و سکولاريسم در درون حاکميت دچار بحران هويت شده بود مانند تعطيلي بسياري مراسمات مذهبي و عزاداري از طرفي و گنجاندن دروس قرآني در برنامه درسي مدارس و مکتب خانه ها از طرف ديگر در زمان رضا شاه ، يا زنداني و تحت تعقيب بودن افرادي همچون شهيد باهنر و شهيد بهشتي در زمان پهلوي دوم بعلت انتشار مقالات و نوشته هاي اعتقادي از طرفي و سپردن تهيه محتواي کتاب هاي ديني مدارس به همين افراد از طرف ديگر که اتفاقاً زمينه اي براي آشنايي نوجوانان با مفاهيم ديني شده بود
?. شکاف عميق اقتصادي در جامعه، واردات کالاهاي مصرفي و برخورداري نزديکان و درباريان و مقامات حکومتي در رده هاي بالا از امکانات ملي و آموزش و ... از طرفي و فقر و عقب ماندگي توده مردم از طرف ديگر. اين در حاليست که بعنوان نمونه در همين دوران يک ميليارد دلار کمک بلاعوض به مصر مي شود سالانه تا يک ميليارد دلار به اردن به مدت?سال داده ميشود همچنين وام يک ميليارد دلاري به فرانسه در دهه ??، خريد سهام کلوپ در حال ورشکستگي آلمان و کمک به مراکش ??تا??ميليون دلاري در همين زمان اتفاق مي افتد.
?. توسعه نامتوازن؛ عدم تامين و تجهيز زيرساخت هاي اصلي توسعه که شامل تامين انرژي و گسترش راههاي ارتباطي بعنوان نمونه فقط ???کيلومتر بزرگراه در سال??  وجود دارد  و راه آهن  کشور در زمان پهلوي دوم همان است که در دوره رضاشاه بود و با وجود شرکت ها و کارخانه هاي گوناگون به دليل فراهم نبودن زيرساخت مناسب امکان بهره برداري از آنها جهت توسعه متوازن کشور وجود نداشت.
دکتر کوشکي با اشاره به اينکه با برچيده شدن نظام شاهنشاهي در کشور هنوز خوي ملوکانه در رگه هايي از حاکميت ديده ميشود و در صورت عدم چاره جويي ميتواند کشور را دچار سرنوشتي مشابه نمايد، به مواردي از جوانان و مجموعه هاي موفق و الگوبخش اشاره کردند که دريافته اند اولاً توسعه با پول ايجاد نمي شود بلکه با دانش و توليد فناوري ميشود بنابراين لازمه آن ارتباط زنده دانشگاه با صنعت و عدم اقتصاد دولتي و ملزم و مجبور کردن بدنه حاکميت به استفاده از دانش کارشناسي و نظرات تخصصي نخبگان جامعه در حوزه هاي مختلف است. امروز دلايل و بينات واضحي هست که با وجود مشکلات متعدد مي تواند کشور را در مسير پيشرفت قرار دهد و ما را به آينده اميدوار کند مانند خط شکني بسياري نخبگان در حوزه هاي مختلف علمي بدون اتکا به حمايت هاي حاکميتي و مقاوم به سنگ اندازي هاي مرسوم. رشد و توسعه اين تفکر با کارهاي بزرگي که متکي به خودباوري بوده و انجام شده است به همراه توسعه رسانه هاي جسور که منجر به شفافيت عملکرد حاکميت مي شوند مي تواند در زدودن عادات غلطي که مانع رشد و پيشرفت بوده است موثر باشد اين کارها ميتواند به تحقق يکي از مهمترين مطالبات انقلاب از مسئولان حکومتي منجر شودکه همان اقتدار و تسليم ناپذيري در برابر بيگانه و تواضع و نرمي در داخل است. در ادامه با استناد به آياتي از قرآن کريم که عموم مردم را مسئول ايجاد تحول در جامعه مي داند به قطع اميد از همه کاره دانستن حاکميت در اداره مطلوب جوامع اشاره کرد و لايه هاي اصلي و تحول آفرين جامعه را نخبگان و افرادي از جامعه دانستند که با تحرک و پشتکار و خستگي ناپذيري دانستند که به معني واقعي کلمه موتور محرک توسعه و پيشرفت کشور به حساب مي آيند. همچنين با اشاره به زمان بر بودن ايجاد بينش و نگرش تحولي غرب _فارغ از ارزش گذاري نتيجه آنها- تحولات مثبت ولو تدريجي را مهمتر از تغييرات دستوري و حاکميتي بصورت ضربتي برشمردند.
 












  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307419
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings