• 1399/11/21 - 13:55
  • - تعداد بازدید: 319
  • - تعداد بازدید کنندگان: 318
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع اقتصاد ايران و بودجه 1400

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع اقتصاد ايران و بودجه ????

307421.mp3 برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع اقتصاد ايران و بودجه 1400
به گزارش روابط عمومي دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه و به همت دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکي ايران دوره دانش افزايي استادان با موضوع اقتصاد ايران و بودجه ????با حضور دکتر ساسان شاه ويسي استاد دانشگاه و تحليلگر اقتصاد داخلي و بين المللي و جمعي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد.
اين دوره با توجه به اهميت موضوع اقتصاد و بودجه ???? طراحي و برگزار شد. در اين دوره دکتر شاه ويسي با تحليل و بررسي و نيز استناد به برخي گزارشات داخلي و بين المللي به تشريح اوضاع اقتصادي ايران پرداخت.  بر اساس گزارش مرکز پژوهش هاي مجلس ابراز کرد درطي چند سال گذشته جريان سرمايه گذاري ملي کاهش پيدا کرده و مواردي مانند توليد خودرو و مسکن هم کاهش پيدا کرده است
وي همچنين عنوان کرد با توجه به تاثير کرونا بر اقتصاد جهان ايران از جمله ?کشور برتر دنياست که توانست اين تاثير پذيري را کاهش دهد و  بر اساس گزارشات روندهاي مثبت شکل گرفته در سال?? روند رشد اقتصادي ????را پيش بيني مي کند اما تورم کنترل نشده در اين مدت افزايش فقر را به دنبال داشته است.
دکتر شاه ويسي ضمن برشمردن اهميت بودجه در اداره کشور ابراز داشت رکن مهم اقتصاد کشورها بودجه است اما از بودجه مهم تر مديران با دانش و مهارت کافي است که بتوانند آنرا اجرا کنند و در کشور ما و با وضعيت فعلي اقتصاد تنها مديران جهادي و با کار و تلاش فراوان مي توانند اقتصاد را سرو سامان دهند وي با اشاره به خدمات جهادي برخي پزشکان و مديران حوزه سلامت از زمان شيوع کرونا تابحال ترميم وضع اقتصادي را نيازمند مديران دغدغه مند و پرتلاش و جهادگر دانست و با انتقاد از اقتصاد دولتي گفت /نظام بودجه ريزي ايران هنوز سنتي است و اقتصاد ايران دولتي سرمايه داري است که از آفتهاي آن سوداگري خود دولت در اقتصاد است و در اين وضعيت ممکن است جريان رانت، خود را به سياستهاي دولت تحميل کند و مانع اجراي سياستهاي اصل ?? و نيز شکل گيري اقتصاد مقاومتي در بعد توليد و رونق اقتصاد بصورت فعال مي شود.
وي همچنين به بعد ديگري از توليت اقتصادي دولت اشاره کرد و عنوان کرد بودجه شرکتهاي دولتي حدودا دو برابر بودجه خود دولت است و معمولا به کسي هم پاسخگو نيستند به عنوان نمونه بودجه خود وزارت نفت کمتر از ???ميليارد تومان است اما شرکت ملي نفت به تنهايي يک ميليون ميليارد بودجه مي گيرد که توسط خود آنها حسابرسي و گزارش مي شود و به کسي پاسخگو نيستند . در ادامه به اشاره به در کليات بودجه در مجلس گفت با توجه به شرايط فعلي بهترين اقدام بودجه سه دوازدهم است که در اختيار دولت قرار گيرد.
کارشناس مدعو در ادامه اين دوره  ضمن پاسخگويي به سوالات مطرح شده توسط شرکت کنندگان بودجه بخش سلامت را نيز مورد بررسي قرار داد و چالش هاي اساسي بخش سلامت بنابر گزارش سازمان برنامه و بودجه شامل همزماني بيماريهاي واگير و غير واگير، کاهش سن شيوع بيماريهاي غير واگير/افزايش روند عوامل خطر بيماريهاي مزمن غير واگير، عوامل تاثيرگذار خارج از بخش سلامت، توليت يا تضمين خدمتگزاري بخش سلامت کشور عنوان کرد و به گزارش مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي در زمينه بودجه بخش سلامت را تحليل و بررسي نمود. متن کامل اين گزارش به شرح زير است:
دفتر مطالعات اجتماعي اين مرکز در گزراشي با عنوان «بررسي لايحه بودجه سال ???? کل کشور ??. اعتبارات بخش سلامت» آورده است؛ از مجموع ?? تبصره‌ ارائه شده در لايحه بودجه سال ????، ذيل ?? تبصره به‌طور مستقيم به حوزه بهداشت و درمان پرداخته شده است.


براساس اين گزارش در لايحه بودجه سال ???? براي امور سلامت ???،??? ميليارد تومان اعتبار پيش‌‌بيني شده است که مشتمل بر اعتبارات فصول بهداشت، درمان و تحقيق و توسعه است و درمجموع در مقايسه با قانون بودجه سال ????، ?? درصد رشد نشان مي‌‌دهد و همچنين اعتبارات بخش بهداشت، فصل درمان و فصل تحقيق و توسعه، هرکدام به نسبت اعتبارات مصوب سال ????به‌ترتيب ??، ?? و ?? درصد رشد داشته‌‌اند.
گزارش مرکز پژوهش‌هاي مجلس مي‌افزايد در لايحه بودجه سال ???? کل کشور در‌مجموع ???،??? ميليارد تومان اعتبار براي دانشکده‌ها و دانشگاه‌هاي علوم پزشکي لحاظ شده که در مقايسه با سال ????، حدود ?? درصد رشد يافته است. سهم اعتبارات عمومي در بودجه دانشگاه‌هاي علوم پزشکي افزايش يافته و سهم آنها از ?? درصد در قانون بودجه ???? به ?? درصد در لايحه پيشنهادي سال ???? رسيده است.
براساس اين گزارش در اعتبارات ستاد وزارت بهداشت نسبت به قانون سال گذشته رشد ?? درصدي را نشان مي‌دهد. در بين رديف‌‌ها، بيشترين رشد مربوط به يارانه دارو و شيرخشک با ??? و کمترين رشد نيز به رديف ستاد وزارت بهداشت با ? درصد رشد مربوط مي‌‌شود.
همچنين با توجه به افزايش جزئي اعتبارات در نظر گرفته شده براي اجراي تکاليف مهمي نظير پزشکي خانواده و از طرفي کاهش اعتبارات سامانه‌‌هاي الکترونيک سلامت، به‌نظر مي‌‌رسد دولت برنامه جدي براي اجراي تکاليف مذکور در کشور ندارد. لازم است اعتبارات کافي براي اجراي کامل برنامه پزشکي خانواده و همچنين استقرار پرونده الکترونيک سلامت، پيش‌‌بيني و نشاندار شود و وزارت بهداشت نيز مکلف شود گزارش عملکرد خود را هر سه ماه يکبار از نحوه هزينه اعتبارات مذکور و ميزان پيشبرد برنامه‌هاي مرتبط، به سازمان برنامه و بودجه و مجلس شوراي اسلامي ارائه دهد.
براساس گزارش طي سال‌‌هاي اخير رديف اعتباري طب سنتي ايراني حذف شده است. با توجه به اينکه اجراي برنامه‌‌هاي تدوين شده براي اجراي تکاليف قانوني در اين حوزه توسط وزارت مذبور در سال جاري وارد فاز عملياتي خود شده است و از‌اين‌رو اطمينان از تخصيص اعتبار کافي اهميت مضاعف دارد، لذا مي‌بايست رديف بودجه مربوط مجدداً احيا شود و اعتبارات کافي و متناسب با اقدام‌ها و برنامه‌‌هاي اجرايي تهيه شده، ذيل آن در نظر گرفته شود.
گزارش مرکز پژوهش‌هاي مجلس مي‌افزايد رشد اعتبارات سازمان اورژانس و انستيتو پاستور مي‌‌تواند افزايش حقوق پرسنلي را جبران کند؛ سازمان اورژانس به‌منظور نوسازي ناوگان امدادرساني و بهبود شاخص‌هاي ارائه خدمت و انستيتو پاستور نيز جهت گسترش امکانات ايمني سطح سوم و همچنين تقويت زيرساخت‌‌هاي توليد واکسن نياز به اعتبارات ويژه دارند. همچنين در صورت آزادسازي نرخ ارز، اعتبارات آن دسته از برنامه‌‌هاي وزارت بهداشت که به‌طور مستقيم از نرخ ارز تأثير مي‌‌پذيرند (مثل رديف‌هاي دارو)، بايد متناسب با تغيير نرخ ارز تعديل شوند.
بنابراين گزارش به‌منظور همگرايي برنامه‌ها و اقدام‌ها،‌ پيشنهاد مي‌‌شود رديف‌‌هاي اعتباري پراکنده برخي برنامه‌‌‌‌ها مثل اعتبارات درمان ناباروري و يا بيماران تجميع شوند و همچنين ذيل بيمه سلامت قرار گيرند تا از طريق نظام بيمه‌‌اي (مطابق تأکيد سياست‌‌هاي کلي سلامت) حمايت‌‌هاي لازم از طريق آنها از جمعيت هدف صورت گيرد.
گزارش مرکز پژوهش‌هاي مجلس مي‌افزايد حدود ???? ميليارد تومان اعتبار ذيل رديف درآمدي اعتبارات موضوع ماده (??) قانون الحاق (?) ابلاغ نشده است. ضمناً با توجه به ماهيت هزينه‌‌اي مصارف موضوع اين حکم، قرار دادن بخشي از اين اعتبارات ذيل عنوان تملک دارايي مغاير قانون است. پيشنهاد مي‌‌شود در راستاي سياست‌‌هاي کلي سلامت مبني‌بر مديريت منابع سلامت از طريق نظام بيمه‌‌اي، اين منابع نيز در اختيار بيمه سلامت قرار گيرد تا از آن طريق هزينه شود.
 

.








 
  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307421
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings