برگزاري اولين کارگاه اساتيد مشاور دانشکده پزشکي
دوره هاي آموزشي که به منظور توانمند سازي و تقويت کارآمدي مشاوره ها براي اساتيد مشاور برگزار مي شود شامل چهار موضوع اساسي ارتباط موثر، جرأت مندي، اصول مشاوره، علامت شناسي و اقدامات اوليه و ارجاع است که هرکدام از اينها به ترتيب و در زمان هاي مناسب برنامه ريزي و اجرا مي گردد.
اولين کارگاه توانمندسازي استادان مشاور دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران با همکاري دفتر استادان مشاور دانشکده پزشکي روزهاي دوشنبه و سه شنبه 11و12مرداد ماه در سالن اجتماعات ستاد مرکزي دانشگاه برگزار شد.
اين کارگاه 8 ساعته با موضوع ارتباط موثر، با حضور استاد کاظم زاده عطوفي تشکيل گرديد که با استقبال خوب اساتيد مشاور دانشکده پزشکي روبرو شد.
در ابتداي اين کارگاه دکتر محمدرضا منوري مسئول اساتيد مشاور دانشکده پزشکي ضمن خوش آمد گويي به شرکت کنندگان در مقدمه اي کوتاه به برنامه هاي دفتر اساتيد مشاوره دانشکده در جهت ارتقاء توان مشاوره اي اساتيد اشاره کرد و با سپاس از همراهي و مشارکت شرکت کنندگان به برخي اهداف برگزاري اين گارگاهها اشاره نمود.
در اين دوره استاد کاظم زاده عطوفي بعنوان مدرس مدعو، مديريت محتوايي و ارائه کارگاه را به عهده داشتند. وي با اداره جلسات بصورت کارگاهي از نظرات جمع و برداشت هاي گروهي شرکت کنندگان در تبيين مفاهيم ارتباط موثر و کارکردهاي آن استفاده نموده و ضمن مشارکت دادن فعالانه حاضرين در مباحث، برخي مطالب مربوط به اين حوزه را مورد بررسي قرار داد که به آنها اشاره مي شود :
تعريف ارتباط،اهميت ارتباط،تعريف ارتباط يک سويه،مصداق هاي ارتباط يک سويه،اجزا ارتباط،اجزا کلامي ارتباط،محتواي کلام،چگونگي شروع صحبت،نحوه جمله بندي،چگونگي جمع بندي و پايان گفتگو،اجزا غير کلامي،انواع گوش دادن فعالانه،اهداف گوش دادن،خصوصيات گوش دادن فعال،موانع ارتباطي،سبکهاي برقراري ارتباط،توصيه هايي براي کارآمدتر کردن ارتباط .
در کارگاه ارتباط موثر، شرکت کنندگان نيز ضمن مشارکت فعال در مباحث، به بيان ديدگاهها و نظرات خود، مي پرداختند .
لازم به ذکر است دوره هاي آموزشي که به منظور توانمند سازي و تقويت کارآمدي مشاوره ها براي اساتيد مشاور برگزار مي شود شامل چهار موضوع اساسي ارتباط موثر، جرأت مندي، اصول مشاوره، علامت شناسي و اقدامات اوليه و ارجاع است که هرکدام از اينها به ترتيب و در زمان هاي مناسب برنامه ريزي و اجرا مي گردد.
دعوت از مسئولين مربوطه دانشگاه جهت حضور در بين اساتيد مشاور، درجهت کمک به حل برخي مشکلات ساختاري با استفاده از نظرات راهگشا و کاربردي شرکت کنندگان نيز ازجمله اقداماتي است که در اين زمينه تحقق خواهد يافت.
گفتني است نشست هم انديشي استادان مشاور دانشکده، پيش تر در خرداد ماه امسال با هدف هم انديشي و اظهار نظر و گفتگو پيرامون موضوعات و مسائل مرتبط با حضور دکتر جنيدي دبير هم انديشي استادان دانشگاه تشکيل شده بود.
خبر مرتبط: برگزاري نشست هم انديشي استادان مشاور دانشکده پزشکي
منبع: دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکي ايران