اردوي زيارتي فرهنگي قم جمکران ويژه دختران+ درباره کوه خضر
اردوي زيارتي فرهنگي قم جمکران با تلاش هيات دانشجويي الزهرا سلام الله عليها برگزار شد دانشجويان شرکت کننده در اين اردو در مراسم عزاداري دهه اول محرم در خوابگاه اعلام آمادگي و ثبت نام کرده بودند.
پنجشنبه هفتم آبانماه بيش از يکصد و بيست نفر از دانشجويان دختر دانشگاه که در خوابگاههاي دانشجويي حضور دارند در اين اردوي زيارتي فرهنگي شرکت نمودند و علاوه بر برخورداري از فيض معنوي زيارت بارگاه منور حضرت معصومه سلام الله عليها و بهره مندي از فضاي نوراني مسجد مقدس جمکران از ساير برنامه هاي فرهنگي تفريحي اين اردو نيز استفاده نمودند.
اين دانشجويان که صبح از خوابگاه هايشان حرکت کردند نزديک ظهر به مرقد مطهر حضرت معصومه(س) رسيدند. بعد از زيارت و اقامه نماز ظهر و عصر در مرقد مطهر حضرت معصومه (س) ازمزار مقدس شيخان بازديد نمودند بدين ترتيب که در بدو ورود کتابچه اي به ايشان داده شد که در بردارنده توضيحاتي در خصوص اين مکان بود، سپس حجت الاسلام والمسلمين خويي به تفصيل درباره قسمتهاي مختلف آن مکان ، شيوخ و بزرگان به خاک سپرده شده در آنجا صحبت نمودند. پس از آن به سمت جمکران حرکت نموده و پس از صرف ناهار و استراحت کوتاه، به کوه خضر در نزديکي مسجد مقدس جمکران رفتند .
در پايان پس از اقامه نماز مغرب و عشاء در مسجد مقدس جمکران و قرائت دعاي کميل ساعت 22 به سمت تهران حرکت نمودند.
لازم به ذکر است در اين سفر بروشورهايي در خصوص تاريخچه مسجد مقدس جمکران در اختيار دانشجويان قرار گرفت و مسابقه اي از محتواي بروشور برگزار گرديد که به 5 نفر از برگزيدگان جوايزي اهدا شد.گفتني است واحد خواهران نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه پشتيباني محتوايي و اجرايي اين اردو را عهده دار بود.
منبع:نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه علوم پزشکي ايران
****************************************************************************
کوه خضر نبي(ع) با قدمتي سه هزار ساله در قم
کوه خضر نبي منسوب به حضرت خضر(ع) داراي بيش از سه هزار سال قدمت است که در شش کيلومتري مرکز شهر قم قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه قم، بر قله اين کوه در سه هزار سال پيش غاري بوده که گفته ميشود محل زيارت حضرت خضر(ع) بوده که امروز تبديل به مسجد کوچکي شده است، همچنين وجه تسميه اين کوه به خضر اين است که ميگويند حضرت خضر در اينجا ديده شده است.
بر فراز کوه خضر نبي که يکي از ظرفيتهاي مهم گردشگري و مذهبي قم به شمار ميرود، همه شهر با يک نگاه به خوبي ديده ميشود و به ويژه افرادي که در مکه، جبل النور را ديده باشند در بالاي اين کوه ديدني و حيرت انگيز به ياد غار حرا ميافتند.
همچنين کوه خضر نبي از نظر تفريحي نيز مورد توجه ساکنان قم، زائران و مسافران است و در روزهاي تعطيل شاهد حضور خيل عظيم جمعيت به سمت اين کوه هستي.
مسير بالارفتن اين کوه به گونهاي با پله طراحي شده که در هر گروه سني از کودک خردسال تا افراد کهنسال نيز مي توانند از کوه بالا بروند، زيرا در قديم مسير اين کوه توسط شخصي که براي برآورده شدن حاجتش نذر کرده بود، پلهگذاري شده است.
اگرچند کوه خضر ارتفاع چندان زيادي ندارد، اما داراي سنگهاي تيز، فراز و نشيب و هيبت خاصي است و با توجه به اينکه در بالاي کوه، سنگ خاره فراوان است، راه رفتن بر فراز آن دشوار است، اما در سالهاي اخير سطح قله مسطح شده و جمعيت زيادي ميتوانند در بالاي کوه اجتماع کنند، اما قسمت جنوبي قله پرتگاه بوده و داراي درههايي با شيب تند است.
يکي از نکات قابل توجه اين کوه خاکسپاري چند شهيد گمنام در دامنه کوه خضر است که فضايي روحاني به اين مکان مقدس بخشيده است.
امکاناتي از قبيل شبستان، سرويس بهداشتي، آب لوله کشي (پمپاژ آب)، تلفن همگاني، برق و ... در آن وجود دارد و به طور کامل اين منطقه آباد شده است.
با توجه به ارتفاع کوه از سطح زمين درجه حرارت نسبت به شهر قم مطلوبتر و در تابستانها خنکتر و زمستانها سردتر است، بادهاي مزاحم کويري از شرق و بادهاي مطبوع و باران زا از ناحيه غرب و شمال غربي وزيده و آب و هواي مجموعه کوه خضر نبي را تحت تاثير قرار ميدهد.
از سخنان امام صادق(ع) در مورد حضرت خضر چنين بر ميآيد که حضرت خضر(ع) از پيامبران بوده و از معجزاتش اين بود که روي هر زمين خشکي مينشست زمين سبز و خرم ميگشت و دليل نامش، خضر(سبز) نيز همين است. نام اصلي خضر(ع) «تاليا بن ملکان بن عامر بن أرفخشيد بن سام بن نوح عليهالسلام» است.
خضر(ع) همان عالم الهي است که حضرت موسي(ع) به ديدارش رفت و در قرآن کريم نيز بدون ذکر نام ايشان با عبارتي درخشان ستوده شده است و اشارهاي به همراهي وي با حضرت موسي(ع) دارد.
يکي از ويژگيهاي مهم حضرت خضر(ع) آن است که عمر طولاني دارد و گفتهاند که زنده است و حتي شرکت حضرت خضر(ع) در مراسم عيد غدير در سرزمين غدير خم ودر مراسم سوگواري رسول اکرم (ص) به هنگام رحلت آن حضرت ودر سوگ حضرت علي (ع) به هنگام شهادت آن حضرت در کتابهاي حديثي مشروح آمده است.
امام رضا(ع) مي فرمايد:حضرت خضر(ع) از آب حيات خورد، او زنده است و تا دميده شدن صور از دنيا نميرود، او پيش ما ميآيد و بر ما سلام ميکند، ما صدايش را ميشنويم و خودش را نميبينيم، او در مراسم حج شرکت ميکند و همه مناسک را انجام ميدهد، در روز عرفه در سرزمين عرفات ميايستد و براي دعاي مؤمنان آمين ميگويد.
از اخبار مختلف که از امامان اهل بيت(ع) نقل شده برميآيد که او تاکنون زنده است و هنوز از دنيا نرفته و از قدرت خداي سبحان هيچ دور نيست که بعضي از بندگان خود را عمري طولاني دهد و تا زماني طولاني زنده نگهدارد.
امروزه نيز شهرداري قم مسير زائران مسجد مقدس جمکران را طوري طراحي کرده که از دامنه اين کوه ميگذرد و اين زائران ميتوانند با خيال آسوده اين مکان را هم زيارت کنند.