• 1403/06/21 - 14:47
  • - تعداد بازدید: 71
  • - تعداد بازدید کنندگان: 65
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

دوره دانش افزایی استادان دانشگاه علوم پزشکی ایران با موضوع ایران و مسائل منطقه غرب آسیا

دکتر محمدصادق کوشکی؛ تحلیلگر سیاست خارجی کشور: علت توجه تاریخی قدرت ها به منطقه غرب آسیا انرژی و تامین نیاز مواد اولیه جهان صنعتی است.

337918.mp3 دوره دانش افزایی استادان دانشگاه علوم پزشکی ایران با موضوع ایران و مسائل منطقه غرب آسیا

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دوره دانش افزایی استادان با موضوع  ایران و مسائل منطقه غرب آسیا با حضور دکتر محمدصادق کوشکی کارشناس و تحیلگر سیاسی و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، برگزار شد.

دکتر کوشکی، با بیان اهمیت جغرافیای سیاسی بعنوان دانش پایه، آنرا موجب فهم متفاوت مسائل حال و آینده و تاثیرات متفاوتی که در ذهن افراد می گذارد بر شمرد و اهمیت تحلیل واقع بینانه و علمی از موضوعات سیاسی و لزوم پرهیز از برداشتهای احساسی عاطفی در این زمینه ها را یادآور شد. 
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با تبیین جغرافیای سیاسی منطقه و جهان به بیان اهمیت سیاسی اقتصادی و جغرافیایی منطقه غرب آسیا پرداخت و به علت های توجه قدرتهای جهانی و نیز عوامل ایجاد و گسترش تنش های دائمی در این منطقه از جمله موضوع انرژی و مواد اولیه جهان صنعتی اشاره کرد.
استاد دانشگاه با بیان اینکه توجه و گرایش کشورهای جهان به سمت سیاست های منطقه ای و لزوم افزایش قدرت منطقه ای در ابعاد گوناگون علمی و فناوری برای تامین منافع ملی آنهاست گفت ما هم باید از لحاظ فکری و عملی به این سمت و سو حرکت کنیم و سیاست منطقه ای را بر اساس منافع ملی خود مورد توجه قرار دهیم. 
وی با ابراز اینکه منطقه گرایی در بعد اقتصادی یعنی ما بصورت عاقلانه و هوشمندانه با کشورهای همسایه و منطقه، ، دانش و فناوری و کالا بفروشیم و به جای آن ثروت و رفاه و امنیت برای خود ایجاد کنیم، گفت وقتی همسایه های ما جنگ نداشته باشند، امنیت همسایه ها برای ما هم امنیت و رفاه اقتصادی فراهم می کند.
وی با بیان اینکه منطقه گرایی یعنی اینکه شما عقلانیت به کار بگیرید و از ایجاد تنش و دخالت نیروهای خارجی در منطقه بکاهید عنوان کرد در بعد اقتصادی منطقه گرایی نیز بایستی با عقل و درایت، دانش و فناوری و کالا بفروشیم و به جای آن ثروت و رفاه و امنیت ایجاد کنیم، وقتی همسایه های ما جنگ نداشته باشند، امنیت همسایه ها برای ما هم امنیت و رفاه اقتصادی فراهم می کند. از طرف دیگر این منطق با دین ما و با فرهنگ ایرانی ما هم سازگار است و می تواند موجب آبادی منطقه و همکاری و دوستی همسایگان باشد.
تحلیلگر روابط بین الملل در ادامه به تحلیل اهمیت خلیج فارس به عنوان مهمترین مرکز تامین کننده منابع هیدرو کربنی و انرژی جهان در حال حاضر و آینده پرداخت و درباره اطلاق عنوان هارتلند (قلب سرزمین) به خلیج فارس، اهمیت حمل و نقل دریایی در جهان، روند برخورداری و کسب ابزارهای اقتدار و تسلط ایران بر آبهای سرزمینی در خلیج فارس و حفاظت از منافع ملی، دلایل مهم بودن ایران در جغرافیای سیاسی منطقه و جهان، سیاست های گذشته و حضور استعماری انگلیس در منطقه ونیزعلل دشمنی ابرقدرتها با قوی شدن ایران به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار داد. 
کوشکی درباره موضوع افغانستان هم با بیان اینکه تنش داخلی در افغانستان به نفع ایران نیست و  موجب سرریز شدن آوارگان، ناامنی در مرزها و کاهش ظرفیت ها و قابلیت های اقتصاد افغانستان برای ایران خواهد شد و لذا حکومت ملی برپایه مشارکت همه اقوام مطلوب ما، منطقه و خود مردم افغانستان است افزود در کنار مشکلات ومسائل بالقوه همسایگی بایستی در نظر داشت که افغانستان با جمعیت 40میلیونی دارای ظرفیت بالای اقتصادی و فرهنگی و بازار مصرف بزرگی برای ایران است بعلاوه ریشه های فرهنگی و قرابت زبانی می تواند این روابط را بهبود و ارتقا دهد.
  • گروه اخبار : دانش افزایی اساتید
  • کد خبر : 337918
:
کلیدواژه ها
هدی شیرازی
خبرنگار

هدی شیرازی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings