• 1403/05/20 - 10:41
  • - تعداد بازدید: 165
  • - تعداد بازدید کنندگان: 161
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

بازدید جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سازمان انرژی اتمی

در برنامه ای برای افزایش تعامل و همکاری بین دانشگاه‌ها و مراکز فناوری پیشرو کشور، گروهی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از برخی بخش های سازمان انرژی اتمی دیدن کردند.

336755.mp3 بازدید جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سازمان انرژی اتمی

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایران، در برنامه ای برای افزایش تعامل و همکاری بین دانشگاه‌ها و مراکز فناوری پیشرو کشور، گروهی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از برخی بخش های سازمان انرژی اتمی دیدن کردند.

این بازدید بخشی از سری برنامه‌هایی است که دفتر هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه برگزار می‌کند تا اعضای هیئت علمی با برخی مجموعه‌های فعال و پیشرو کشوردر عرصه علم و فناوری آشنا شوند.

در این برنامه از 4بخش مهم واقع در سازمان انرژی اتمی بازدید صورت گرفت:

راکتور تهران
راکتور تحقیقاتی تهران از نوع استخری با قدرت 5 مگاوات است این راکتور با داشتن تسهیلات پرتودهی شامل هفت کانال پرتودهی نوترون، دو سیستم پنوماتیک، جایگاه های پرتودهی در داخل قلب راکتور امکان انجام تحقیقات پایه در زمینه فیزیک هسته‌ای، واکنش‌های القایی با نوترون، فیزیک نوترون، فیزیک راکتور، تولید رادیوایزوتوپ‌ها و آنالیز مواد به روش فعالسازی نوترون را فراهم می‌سازد. هم اکنون کارشناسان زبده ایرانی در بهره برداری و ارتقاء این رآکتور و نیز طراحی سیستم کنرل جدید و روزآمد برای آن مشغول به فعالیت هستند.
پژوهشکده پلاسما و گداخت هسته ای 
فعالیت گداخت هسته‌ای در ایران از سال1354 در سازمان انرژی اتمی ایران آغاز شد. از دهه پنجاه با خرید و راه اندازی دستگاه‌های مختلف نظیر: تتاپینج، توکامک الوند، توکامک دماوند، پلاسمای کانونی دنا و غیره، پژوهشگران این رشته تحقیق و توسعه را آغاز کردند. این پژوهشکده از دهه هشتاد با تعریف پروژه‌های گداخت لیزری، ساخت لیزر100 ژول و میکروکره‌های هدف، ساخت دستگاه IECF، ساخت سه دستگاه پلاسمای کانونی در انرژی‌های مختلف با نام پژوهشکده پلاسما و گداخت هسته‌ای به فعالیت‌های تخصصی خود ادامه می‌دهد. طرح ملی «طراحی و ساخت راکتور آزمایشی گداخت هسته‌ای» در فاز امکان سنجی از فعالیت‌های مهم پژوهشکده در دهه 90 می‌باشد.
این پژوهشکده با  ماموریت پژوهش در زمینه پلاسمای محصور شده در میدان‌های الکترومغناطیسی و میدان‌های مغناطیسی و فناوری‌های وابسته به منظور دستیابی به گداخت هسته‌ای کنترل شده؛ دستیابی به دانش و فناوری ساخت راکتورهای گداخت هسته‌ای فعالیت می کند و دارای توانمندی‌های قابل توجهی در طراحی و ساخت انواع دستگاه های مولد الکترون  و یون های پرانرژی، میکروکره‎های هدف (ریزکره ها)، محفظه‎های برهم کنش باریکه‎های پرانرژی لیزر، الکترون و یون با ماده برای انجام گداخت هسته‎ای و نیز -پژوهش در زمینه ی فرایند گداخت هسته‎ای در پلاسمای داغ و چگال از ‌طریق محصورسازی میدان‎های مغناطیسی، مانند دستگاه توکامک در راستای دستیابی به راکتور گداخت هسته ای و همچنین ساخت انواع دستگاه های پلاسمای کانونی، ساخت نمونه ی آزمایشگاهی ابررساناهای دمای بالا، ساخت انواع دستگاه لایه نشانی در محیط پلاسما، ساخت دستگاه محصورسازی الکترواستاتیک می باشد.
سامانه گامای تهران
مجموعه پرتوفرآوری مستقر در تهران مجهز به سیستم پرتودهی گاما بوده و مدت سه دهه است که مسئولیت سترون‌سازی و رفع آلودگی میکروبی به روش پرتودهی را برای محصولات پزشکی، بهداشتی، گیاه‌داروها و ادویه‌جات عهده‌دار است و در راستای کنترل کیفی خدمات خود از آزمایشگاه های میکروبیولوژی، پلیمر، مواد غذایی و دزیمتری بهره‌گیری نماید.
 بخش پرتودهی شامل اتاق کنترل و پرتودهی و همچنین سوله های انبار کارتن ها می باشد. این بخش مسئولیت دریافت، برچسب‌زنی، انبارداری، پرتودهی و ترخیص محصولات و کارتن‌های ورودی از طرف مشتریان (تولید کنندگان تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، ...) را برعهده دارد. در سیستم پرتودهی محصولات در کارتن هایی قرار داده شده و توسط نقاله ورودی به اتاق پرتودهی هدایت می شوند. سیستم گردش محصول در اتاق پرتودهی از نوع قفسه هایی حامل چهار طبقه است. کارتن های حاوی محصول در ناحیه ایستگاه بارگیری وارد قفسه های حامل شده و در چهار سطح در مسیر مشخص به دور چشمه گاما (کبالت 60 ) گردش کرده و مورد پرتودهی قرار می گیرند.
 
بخش آزمایشگاهی نیز شامل آزمایشگاه میکروبیولوژی با هدف کنترل کیفی بار میکروبی و تعیین دز مناسب پرتوی گاما جهت استریلیزاسیون و یا ضد عفونی کردن تجهیزات یکبار مصرف پزشکی، مواد اولیه داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی. آزمایشگاه پلیمر با رائه خدمات مشاوره ای در زمینه انتخاب مواد پلیمری مورد استفاده در ساخت محصولات پایدار در برابر پرتو و تعیین مقاومت پرتوی قطعات و بسته بندی های پلیمری مورد استفاده در صنایع پزشکی، بهداشتی و غذایی، آزمایشگاه مواد غذایی با وظیفه آزمون بار میکروبی و تعیین دز مناسب پرتوی گاما برای افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی مانند سبزیجات خشک، ادویه جات، خشکبار، چاشنی ها، غلات و .... و همچنین آزمایشگاه دزیمتری به منظور تعیین اولویت و زمان پرتودهی کالاها در سامانه پرتودهی، اندازه گیری دز جذبی و توزیع دز در کالاهای پرتودهی شده در سامانه پرتودهی و کالیبراسیون دزیمترها است.
شرکت پارس ایزوتوپ
این شرکت عمدتاً در حوزه  تولید رادیوایزوتوپ ها و چشمه های صنعتی، تجهیزات مرتبط و خدمات مربوطه در زمینه صنعتی  فعالیت می کند. شرکت تاکنون در جهت تامین محصولات و خدمات مناسب و کارا گام برداشته است و این مهم از طریق به کارگیری فن آوری های مدرن و به روز، نیروی انسانی متخصص و کاردان و نیز بالاترین استانداردهای کیفی میسر گشته است.
شرکت پارس ایزوتوپ-صنعتی خود را پایبند به دانش فنی روز و استفاده صحیح از کاربردهای تابش در بازارهای درون مرزی و برون مرزی می داند. مینه های فعالیت شرکت پارس ایزوتوپ-صنعتی عبارتند از:
• تهیه و تولید رادیوایزوتوپ های صنعتی ( کبالت- ۶۰ ، سزیم- ۱۳۷ ، ایریدیم- ۱۹۲ و… )
• ارتقا و بهینه سازی روش های تولید رادیوایزوتوپ ها
• ساخت تجهیزات و سیستم های اندازه گیری هسته ای در حوزه ابزار دقیق
• طراحی و ساخت سیستم های حفاظت پرتوی شخصی و محیطی
• تولید چشمه های بسته پرتو زا ( چشمه های میله ای، نقطه ای و کالیبراسیون )، نشت یابی خطوط لوله های نفتی
 
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فعالیتها و بخش های گوناگون سازمان انرژی اتمی ایران، می‌توانید به وب‌سایت رسمی این سازمان مراجعه کنید: https://www.aeoi.org.ir/
  • گروه اخبار : دانش افزایی اساتید
  • کد خبر : 336755
:
کلیدواژه ها
هدی شیرازی
خبرنگار

هدی شیرازی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings