نشست هم اندیشی استادان با موضوع دانشگاه و تولید دانش بنیان؛ فرصت ها و چالش ها
3278.mp3
نشست هم اندیشی استادان با موضوع دانشگاه و تولید دانش بنیان؛ فرصت ها و چالش ها

در نشست هم اندیشی دانشگاه و تولید دانش بنیان مطرح شد:
شرکت های دانش بنیان می توانند تا سه سال شرکت را در دانشگاه مستقر کنند و اعضای هیأت علمی هم دو روز کاری خود را به حضور در آن شرکت اختصاص دهند.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، با توجه به اهمیت تولید دانش بنیان و نقش آن در پیشرفت فناوری و اقتصادی کشور ، نشست هم اندیشی استادان با موضوع دانشگاه و تولید دانش بنیان؛ فرصت ها و چالش ها با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر حسین کیوانی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار شد.
دکتر کیوانی در این نشست هم اندیشی با بیان اینکه لایحه تاسیس دانش بنیان ها در سال1389 به مجلس رفت و تصویب شد ابراز داشت بعد از تاکید رهبر انقلاب و نامگذاری شعار سال به نام تولید دانش بنیان، با همکاری وزارت بهداشت و معاونت علمی ریاست جمهوری، در خرداد 1401 آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در حوزه سلامت به تصویب هیأت وزیران رسید که در این آیین نامه تسهیلات و حمایت های خوبی برای توسعه و تقویت این شرکت ها در نظر گرفته شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به اینکه شرکت دانش بنیان تبدیل علم به ثروت است گفت با توجه به شرایط کشور، مراکز تحقیقاتی دانشگاه بایستی ماموریت محور باشند که یا درآمد کسب کنند و یا معضلی از کشور را حل کنند در غیر اینصورت باید تعطیل شوند وی ادامه داد هیات رییسه دانشگاه با تمام وجود از این رویه حمایت خواهد کرد که تحقیقات دانشگاهی به سمت ایجاد محصول یا حل مسئله پیش برود.
وی ادامه داد با توجه به شعار سال و رویکرد دولت و مصوبات هیأت وزیران، بایستی دانشگاه از دانش بنیان ها حمایت کند ولو منافع فوری برای دانشگاه نداشته باشند و در آینده مثمرثمر شوند از این رو دانش بنیان ها در آیین نامه ارتقاء اعضای هیأت علمی دانشگاه نیز تاثیر خواهد داشت.
دکتر کیوانی در ادامه به نیازهای تحقیقاتی دانشگاه پرداخت و گفت یکی از اولویت های دانشگاه که به همه اعضای هیات علمی اعلام شده تولید آنتی ژنها و آنتی بادیهای عوامل بیماریزا و سلولی است و حدود500 نوع لیست هم شده که اگر تولید شود شرکت های واردکننده آنها را از تولیدکنندگان داخلی خریداری می کنند، همچنین دانشگاه مصرف کننده تجهیزات پزشکی هم هست و در این رابطه هم نیازهایی دارد وی ادامه داد هوش مصنوعی یکی از اولویت های تحقیقاتی دانشگاه است که نیاز به مجری و کننده کار دارد.
این استاد دانشگاه با ابراز اینکه دانشگاه را نیروی انسانی اش می سازد و امروز در دنیا مرزبندی بین علوم وجود ندارد عنوان کرد امروزه مهم تر از مرزبندی علوم ایده ها هستند و بهمین خاطر تشکیل اداره ایده در دانشگاه برای تبدیل ایده به محصول از برنامه های دانشگاه بوده که محقق شده است و حمایت دانشگاه بستگی به ایده دارد و در شورای پژوهشی مربوطه نوع مشارکت دانشگاه نیز در عملیاتی نمودن این ایده ها مشخص خواهد شد مثلا در حوزه پرستاری و توانبخشی نیز فرصت های خوبی برای شرکت های دانش بنیان وجود دارد.
وی در مورد خدمات متقابل دانشگاه و صنعت نیز گفت که این روابط بستگی به نیاز هرکدام دارد و هر دانشی که بتواند برای صنعت منفعت داشته یاشد صنایع مربوطه از آن استقبال خواهند کرد همچنین در رابطه با دانشگاه های صنعتی نیز ابراز کردبعنوان نمونه ما با دانشگاه شریف تفاهم نامه کاغذی داریم ولی بایستی در عمل آنها را محقق کرد و پیشنهاد نمود بهتر است بجای حقوق طرف مقابل به آنها سهمی از شرکت دانش بنیان داده شود تا انگیزه کافی برای تحقیقات و توسعه بیشتر فراهم گردد و دو طرف به سود بیشتری دست یابند.
در پایان با ابراز اینکه در بعد بین المللی و خارجی هیچ کسی برای ما کاری نمی کند و بایستی روی پای خودمان بایستیم به ترغیب اعضای هیأت علمی به مشارکت در خلق ثروت پرداخت و عنوان کرد از فرصت پیش آمده و از بستر دانشگاه برای اهداف ملی و منافع مادی خود استفاده کنید.
لازم به ذکر است در این نشست هم اندیشی شرکت کنندگان به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند و درباره هرکدام از موضوعات طرح شده نیز توضیحات لازم توسط دکتر کیوانی معاون تحقیقات و فناوری و نیز دکتر جنیدی دبیر هم اندیشی استادان دانشگاه ارائه گردید.
کپی لینک کوتاه:
نظر دهید