جشن عید غدیر خم در مسجد امام حسین(ع)

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، به همت هیئت دانشجویی ثارالله، جشن عید غدیر خم روز چهارشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۱ با حضور دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در مسجد امام حسین(ع) برگزار گردید.
این مراسم با اقامه نماز جماعت مغرب و عشا به امامت حجت الاسلام احمدی معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری آغاز شد. سپس حجت الاسلام محمدی پیرامون محبت امیرالمونین به سخنرانی پرداختند.
حجت الاسلام محمدی بیان داشت در روایات اهل بیت(ع) پیرامون محبت حضرت، آثار و برکات فراوانی از جمله محبت خدای متعال نقل شده است.
حجت الاسلام محمدی در تایید سخنان خود، احادیث زیر را بیان نمودند:
رسول لله(ص) فرمودند: «منْ رزقه اللّه حبّ الْأئمّة منْ أهْل بیْتی فقدْ أصاب خیْر الدّنْیا و الْآخرة» اگر کسی محبت اهل بیت(ع) روزی او شود، به ثواب و خیر دنیا و آخرت رسیده است.
«فلا یشکّنّ أحدٌ أنّه فی الْجنّة» جای تردید نیست که چنین انسانی حتماً در درجات بهشت جا دارد.
ایشان ابراز داشت که یکی از آثار محبت به اولیاء الهی این است که نسبت به دنیا زاهد شده و این محبت سرچشمه تحریص و تحریک به عمل خواهد شد. انسانی که به این محبت رسید، انگیزۀ اعمال صالحه در او بالا می رود.«أمّا فی الدّنْیا فالزّهْد و الْحرْص على الْعمل»
از دیگر روایات ذکر شده در این خصوص میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
«و الْورع فی الدّین»، این ها همه روشن است که از آثار این محبت است و بعد به مقام ورع در دین می رسیم که در دینشان محتاط می شوند.
«و الرّغْبة فی الْعبادة»، این محبت نسبت به بندگی خدای متعال، شوق، اشتیاق و رغبت می آورد.
«و التّوْبة قبْل الْموْت»، این محبت موجب رجوع الی الله می شود، قبل از اینکه فرصت از دستش برود. چنین انسانی حتماً توبه و رجوعی خواهد داشت.
«و النّشاط فی قیام اللّیْل»، از آثار محبت اهل بیت (ع) این است که نشاطی در شب بیداری و شب زنده داری برای آن ها پیدا می شود.
«و الْیأْس ممّا فی أیْدی النّاس» نتیجۀ محبت اهل بیت(علیه السلام) این است که انسان امیدش از آنچه در دست دیگران است، قطع می شود و نسبت به مردم ناامید می شود که طبیعتاً مقدمۀ امیدواری نسبت به خدای متعال است و تا انسان امید به غیر دارد، زمینه امیدواری نسبت به خدای متعال فراهم نمی شود.
«و الْحفْظ لأمْر اللّه و نهْیه»، عزوجل کسی است که به مقام محبت رسیده باشد. این انسان نسبت به اوامر و نواهی خدای متعال، مقام حفظ پیدا می کند و بی تفاوت نیست؛ حافظ اوامر و نواهی است که این حافظ بودن، فقط به معنی عمل کردن نیست. این شأن اوامر و نواهی الهی در نزد او محترم می شود. کسی که به مقام محبت و معرفت رسید، شأن الهی در نزد او محترم می شود، حرمت الهی برای او حفظ می شود و به مقام حفظ حرمات الهی می رسد. این مهم تر از صرف عمل است.
«و التّاسعة بغْض الدّنْیا و الْعاشرة السّخاء»، نهمین اثر محبت ما در دنیا این است، کسی که ما را دوست دارد، دنیا را مبغوض می دارد و دیگر محبت دنیا وارد دل او نمی شود بلکه به عکس، دنیا در نظر او مبغوض می شود؛ بخاطر اینکه تعلق به دنیا مانع رسیدن به مقصد چنین انسانی است دیگر حبّ و بغض های ما اینطوری شکل می گیرد. وقتی که چیزی را دوست بداریم، طبیعتاً نسبت به موانع او بغض پیدا می کنیم.
«العاشر السّخاء»، دهمین صفتی که محبت ما در دنیا پیدا می کند و از آثار محبت اوست، این است که محبّ ما به مقام سخا و بخشش می رسد و دهنده می شود. وقتی محبت ما آمد، اثر محبت ما این می شود که در راه محبت ما و در راه محبت خدای متعال، از همه چیزهای خودش می گذرد و به راحتی آن ها را در راه خدا تقدیم می کند.
در ادامه این مراسم مداحان اهل بیت عصمت و طهارت به اجرای برنامه و مدح و ثنا در منقبت امیرالمومنین علی(علیه السلام) پرداختند.
در پایان دانشجویان میهمان سفره اطعام حضرت بودند.
نظر دهید