برگزاری دوره های دانش افزایی استادان در مشهد مقدس
12059.mp3
برگزاری دوره های دانش افزایی استادان در مشهد مقدس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دوره دانش افزایی با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مشهد مقدس برگزار شد. با توجه به اهمیت نسل جدید نبردهای جهانی موسوم به جنگ های شناختی و نیز اهمیت مقوله اقتصاد کشور در این دوره ها دو موضوع جنگ های ترکیبی و بررسی اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ابتدا حمیدرضامقدم فر استاد دانشگاه عالی دفاع ملی به بحث درباره جنگ های شناختی پرداخت و اشاره کرد در شرایط فعلی یکی از ابزارهایی که قدرت های بزرگ علیه دیکر ملت ها استفاده می کنند جنگ های موسوم به شناختی است درباره ایران نیز چون به این تنیجه رسیدند که ایران را نمی شود با جنگ های سخت و نیمه سخت از بین برد لذا به طراحی جنگ های ترکیبی پرداختند.
وی درباره این نوع از نبردها گفت در جنگ شناختی اساس بر این است که می توان ذهن را قبل از مواجهه با پدیده ها و واقعیت ها با روایت سازی از گذشته، حال و آینده شکل داد در واقع جنگ شناختی جنگ روایت هاست و نوع روایت از لحاظ سرعت و بویژه روایت اول تعیین کننده است جنگ شناختی با ادراک سازی که همانند عملیات روانی و شایعات در جنگ های کلاسیک است پیش می رود با این تفاوت که در جنگ های کلاسیک بعد از مدتی شایعات دیگر تاثیر ندارد اما در اینجا به فهم و درک ورود می شود لذا جنگ شناختی بدون مدیریت ادراک معنا ندارد بعلاوه اینکه در جنگ های شناختی علاوه بر تصویرسازی ذهنی پدیده ها و حوادث نیز خلق می شوند.
مقدم فر با بیان اینکه ایجاد فاصله بین ذهن و بدن از ویژگیهای جنگ شناختی است و با تزریق فکر، جسم و بدن مخاطب را در اختیار می گیرند عنوان کرد مبنای جنگ شناختی هم علوم شناختی است که بر پنج پایه استوار است و شامل روانشناسی، عصب شناسی، زبان شناسی، فلسفه ذهن و هوش مصنوعی است که می توانند ایجاد ادراک کنند.
وی ابراز داشت امروز مردم بر اساس واقعیت ها و حقایق قضاوت نمی کنند بلکه بر اساس تصویری است که از واقعیت و حقیقت دارند قضاوت می کنند لذا جنگ شناختی این تصویر را می سازد و در واقع جنگ شناختی جنگ روایت هاست که از طریق ادراک سازی و مدیریت ادراک و فهم مخاطب صورت می گیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه امروز برای جداسازی مردم از حاکمیت و شکست ایران از مدل جنگ های شناختی استفاده می کنند و در حوادث اخیر بطور کامل اجرا شد، به تشریح و تحلیل حوادث اخیر کشور از منظر جنگ شناختی پرداخت.
در بخش دیگر از این دوره دکتر محمود عیسوی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع مروری بر اقتصاد ایران به تحلیل وضعیت اقتصادی کشور پرداخت.
در این نشست دکتر عیسوی با تشریح مبانی دیدگاه و تئوری های کلاسیک ها و نئوکلاسیک ها در اقتصاد گفت از دیدگاه نئوکلاسیک حاکم بر اقتصاد ایران بیش از شش دهه می گذرد و این در صورتی است که هنوز طراحی مناسب و بومی برای اقتصاد ایران ساماندهی نشده است و تجویزهای برجستگان علم اقتصاد که آنرا جهانی می دانند در کشور ما اجرایی میشود این در حالی است که شرایط اقتصادی در هر کشوری متناسب با بافت اجتماعی و زمینه های فرهنگی آن متفاوت است لذا نسخه واحد جهانی برای همه کشورها تامین کننده و تضمین کننده سامان اقتصادی برای هر کشوری نیست.
وی ادامه داد تا زمانی که تفکر غالب اقتصادی بر کشور تغییر نکند وضعیت اقتصادی تغییر نخواهد کرد امروز مدیران اقتصادی کشور که ریل گذاری اقتصاد را انجام می دهند از شیوه خاص نئوکلاسیک ها پیروی می کنند و ربطی به جناح و دولت خاصی ندارد تا این ریل گذاری مبتنی بر شرایط بومی کشور صورت نگیرد تلاش های مختلف بی نتیجه خواهد ماند حداقل در طولانی مدت مشکلی را حل نمی کنند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه در 60سال اخیر تورم کشور دورقمی بوده است علت شروع آن افزایش درآمدهای نفتی و به تبع آن افزایش نقدینگی و افزایش تقاضا و افزایش تورم دانست و گفت بخشی هم دیدگاههای حاکم بر اقتصاد ایران بود که نئوکلاسیک ها بودند و هنوز هم ادامه دارد بطوریکه کسری بودجه هم همیشه وجود داشته یعنی درآمد دولت با هزینه ها سازگار نیست.
دکتر عیسوی با اشاره به اینکه در اقتصاد نئوکلاسیک ها گفته میشود هنگام بهم خوردن عرضه و تقاضا هیچ کاری لازم نیست انجام شود و دستهای نامرئی این اخلال را سامان خواهد داد و هر مداخله ای کار را خرابتر خواهد کرد گفت اساس علم اقتصاد بر رقابت کامل در بازار است اما آنچه در عمل اتفاق می افتد انحصار کالا در اختیار محدودی از تولید کنندگان است از طرفی مداخله دولت در اقتصاد با منطق علم اقتصاد آزاد سازگار نیست اما در ایران فرهنگ عمومی این را نمی پذیرد و لازم است که دولت در بخش هایی که ایجاد انحصار شده و گره اقتصادی بوجود آمده است مداخله نماید.
کپی لینک کوتاه:
کامنت