• 1395/11/16 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 2108
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2108
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

کارگاه ارتقاي ائمه جماعت دانشگاه هاي علوم پزشکي استان تهران

کارگاه ارتقاي ائمه جماعت دانشگاه هاي علوم پزشکي استان تهران روز پنجشنبه 14 بهمن ماه در سالن اجتماعات نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه علوم پزشکي ايران

307008.mp3 کارگاه ارتقاي ائمه جماعت دانشگاه هاي علوم پزشکي استان تهران

کارگاه ارتقاي ائمه جماعت دانشگاه هاي علوم پزشکي استان تهران روز پنجشنبه 14 بهمن ماه در سالن اجتماعات نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار گرديد.



در اين کارگاه ابتدا حجت الاسلام والمسلمين دکتر عيسي زاده مسئول دبيرخانه ستاد اقامه نماز دانشگاه هاي علوم پزشکي استان تهران با اشاره به اين حديث از پيامبر گرامي اسلام "يَا اباذر! جَعَلَ اللَّهُ جَلَّ ثَنَاؤُهُ قُرَّةَ عَيْنِي فِي الصَّلَاةِ، وَ حَبَّبَ إِلَيَّ الصَّلَاةَ، کَمَا حَبَّبَ إِلَي الْجَائِعِ الطَّعَامَ وَ إِلَي الظَّمْآنِ الْمَاءَ، وَ إِنَّ الْجَائِعَ إِذَا أَکَلَ شَبِعَ وَ إِنَ الظَّمْآنَ إِذَا شَرِبَ رَوِيَ، وَ أَنَا لَا أَشْبَعُ مِنَ الصَّلَاةِ، يَا اباذر! أَيُّمَا رَجُلٍ تَطَوَّعَ فِي يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ، اثْنَتَيْ عَشْرَةَ رَکْعَةً سِوَي الْمَکْتُوبَةِ، کَانَ لَهُ حَقّاً وَاجِباً بَيْتٌ فِي الْجَنَّةِ، يَا اباذر! مَا دُمْتَ فِي الصَّلَاةِ فَإِنَّکَ تَقْرَعُ بَابَ الْمَلِکِ الْجَبَّارِ، وَ مَنْ يُکْثِرْ قَرْعَ بَابِ الْمَلِکِ يُفْتَحْ لَهُ:يَا اباذر! مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَقُومُ مُصَلِّياً، إِلَّا تَنَاثَرَ عَلَيْهِ الْبِرُّ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ الْعَرْشِ وَ وُکِّلَ بِهِ مَلَکٌ يُنَادِي يَا ابْنَ آدَمَ، لَوْ تَعْلَمُ مَا لَکَ فِي الصَّلَاةِ وَ مَنْ تُنَاجِي مَا انْفَتَلْتَ"



"اي اباذر! خداوند روشني چشم مرا در نماز قرار داده و نماز را چنان محبوب من ساخته که غذاي لذيذ را براي گرسنه و آب گوارا را در کام تشنه؛ اما گرسنه از غذا سير شود ولي من از نماز هرگز سير نمي شوم. اي اباذر! هر که در شبانه روز غير از نمازهاي واجب 12 رکعت نماز مستحب گزارد خانه اي در بهشت حق واجب اوست. اي اباذر! تو مادام که مشغول نماز مي باشي درب پادشاه جبار و پيروزي را مي کوبي و هر کس باب سلطاني را بکوبد سرانجام به رويش باز گردد. اي اباذر! هيچ مؤمني به نماز نايستد مگر آن که خوبي ها و اجرها بين او تا عرش پراکنده شود و فرشته اي بر او گماشته شود که بگويد: اي پسر آدم اگر بداني که چه اجري براي تو هست از طرف آن که با او در نماز مناجات مي کني، هرگز از نماز روز نگرداني. به اهميت و جايگاه و نقش نماز در جامعه اسلامي بخصوص در بين دانشگاهيان اشاره کرد.



مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه علوم پزشکي تهران در بخشي ديگر از سخنان خود با اشاره به اين حديث از حضرت علي (عليه السلام) "کانت الفقهاء و الحکماء اذا کاتب بعضهم بعضاً کتبوا بثلاثٍ ليس معهنَّ رابعة: من کانت الآخره همُّهُ کفاه الله همُّه في الدنيا و من أصلح سَريرتَه أصلح الله علانيّته و من أصلح فيما بينَه و بين اللهِ عزُّوجلّ أصلح اللهُ فيما بينه و بين النّاس."



"امام علي عليه السلام مي فرمايند: فقها و حکما هر گاه مي خواستند نامه اي به هم بنويسند و نصيحتي کنند، سه جمله مي نويسند که چهارمي ندارد: کسي که همّتش آخرت باشد خداوند مهمات او را در دنيا کفايت مي کند و کسي که باطنش را اصلاح کند، خداوند ظاهر او را اصلاح مي کند و کسي که رابطه ي خود را با خدا اصلاح کند، خداوند رابطه ي او را با مردم اصلاح مي کند." نقش عالمان دين و جايگاه آنان را در انتقال آموزه هاي ديني بخصوص نماز براي حاضران تبيين نمود.



در ادامه دکتر کوشکي عضوء هيئت علمي دانشگاه تهران جديدترين تحولات منطقه غرب آسيا (يمن، سوريه، عراق و بحرين)، جايگاه و نقش ايران را در اين منطقه را و همچنين برخي از گروهاي تکفيري را که در مناطق مختلف سوريه و عراق در حال جنگ هستند و از طريق کشورهاي ديگر حمايت مي شوند را مورد بررسي قرار دادند.



سپس آيت الله قرهي استاد اخلاق مباحث اخلاقي را با محوريت طلاب و نقش اخلاق در تأثير گذاري بر مخاطبان خود مورد بررسي قرار دادند.



بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر که به امامت آيت الله قرهي اقامه گرديد، حجت الاسلام والمسلمين تراشيون مباحث تربيتي خانواده را از نگاه اسلام بيان کرد. وي در اين رابطه خاطر نشان ساخت که روابط زن و همسر در خانواده بايد بر اين اساس باشد که تفاوتهاي ميان اين دو لحاظ و مديريت شود. وي افزود در اين خصوص شناخت ويژگيها، شناخت نيازها، تنظيم کلام و سخن و رفتار براساس اين ويژگيها و تفاوتها مي تواند نقش بسيار مهم و اساسي در تنظيم روابط بين زن و همسر و همچنين روابط خانواده ها داشته باشد. در خصوص شناخت نيازها بعنوان نمونه مي توان به نيازهاي زيستي، امنيتي و آرامش، احترام و محبت اشاره کرد که بايد در ارتباط بين زن و همسر با توجه به تفاوتهاي بين زن و مرد بصورت دقيق مديريت شود.



حجت الاسلام والمسلمين تراشيون با اشاره به اينکه بسياري از زندگي ها و روابط ما سنتي است نه ديني گفت بايد در خانواده رفتار ديني داشته باشيم وي در اين خصوص برخي از راهکارهايي را که بايد زن و مرد در خانواده بکار ببرند را بيان کرد.



لازم به ذکر است که اين کارگاه يک روزه به صورت پرسش و پاسخ برگزار گرديد.













 


 


 

  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307008
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings