پيشرفت علمي کشور متوقف شده است+جدول افت علمي تکان دهنده
12 هزار نفر از اعضاي هيأت علمي و اساتيد دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي کشور با صدور نامهاي خطاب به سران سه قوه از آنان خواستند براي بررسي دلائل و ارائه راهکار لازم براي حل مشکل توقف پيشرفت علمي کشور کميتهاي مرکب از تعدادي نمايندگان مجلس، شورايعالي انقلاب فرهنگي، وزارتين علوم و بهداشت و چند تن از اساتيد محترم دانشگاهها تشکيل شود.
دوازده هزار نفر از اعضاي هيأت علمي و اساتيد دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي کشور با صدور نامهاي خطاب به سران سه قوه از آنان خواستند براي بررسي دلائل و ارائه راهکار لازم براي حل مشکل توقف پيشرفت علمي کشور کميتهاي مرکب از تعدادي نمايندگان مجلس، شورايعالي انقلاب فرهنگي، وزارتين علوم و بهداشت و چند تن از اساتيد محترم دانشگاهها تشکيل شود.
در ابتداي اين نامه آمده است: گشايش افقهاي نوين در عرصههاي مختلف علمي، سياسي، دفاعي و امنيتي و تا حدودي اقتصادي به خصوص در دهه اخير که به پشتوانه توانمنديهاي تخصصي و علمي نهادهاي گوناگون نظام و از جمله جامعه دانشگاهي و با رهبري مقتدرانه و سياستگذاريهاي هوشمندانه خلف صالح امام، ولي امر مسلمين، صورت گرفته، باعث شده کشور در حوزههاي گوناگون موفقيتهاي منحصر بهفردي خلق و جايگاه مناسبي در منطقه و جهان بدست آورد و جهان اذعان دارد که جمهوري اسلامي ايران به قدرتي جديد و نوظهور تبديل شده است.
اين اساتيد دانشگاهها در ادامه نامه خود از سران سه قوه خواستند براي بررسي دلائل و ارائه راهکار لازم براي حل مشکل توقف پيشرفت علمي کشور کميتهاي مرکب از تعدادي نمايندگان مجلس، شورايعالي انقلاب فرهنگي، وزارتين علوم و بهداشت و چند تن از اساتيد محترم دانشگاهها تشکيل شود.
در ادامه اين نامه آمده است: باور داريم با اجراي سياست اقتصاد مقاومتي همچنان که تاکنون ايران اسلامي به رغم همه فشارها در حوزههاي دفاعي و نظامي، سياسي و علم و فناوري پيشرفت خيره کنندهاي داشته است در حوزه اقتصاد نيز خواهد درخشيد و از اينرو از دولت تقاضا داريم که تمام توان خود را براي عملياتي و اجرايي کردن آن بکار گيرد.
12 هزار عضو هيأت علمي دانشگاههاي کشور ضمن اعلام حمايت و از دستگاه قضاء در امر مبارزه با فساد، خاطرنشان کردند: از همه مسئولين محترم استدعا داريم که با حمايت از اقدامات قانوني قوه قضائيه نشان دهند که همگان در مقابل قانون مساوي هستند که در اين صورت علاوه بر پاداش الهي، شأن و قرب آنها در نزد افکار عمومي نيز ارتقا خواهد يافت.
در بخش ديگري از اين نامه آمده است: ضمن تشکر و قدرداني از زحمات دولت و اعضاي تيم مذاکره کننده هستهاي استدعا داريم که مجلس شوراي اسلامي با اهتمام و دقت کافي به تطبيق برجام با خطوط قرمز نظام بنگرد و به ويژه نسبت به لغو تحريمها، حفظ استقلال و امنيت کشور و موضوع مهم تحقيق و توسعه حساسيت لازم مبذول دارد.
اين اساتيد دانشگاهي در نامه خود خطاب به سران سه قوه اعلام کردند: به نظر ميرسد دولت آمريکا در بحث مذاکرات هستهاي همزمان سه هدف محدودسازي قدرت جمهوري اسلامي ايران، ايجاد دو دستگي و همچنين غفلت جمهوري اسلامي از مسائل منطقه را از طريق نفوذ در کشور پيگيري ميکند، لذا از همه مسئولين استدعا داريم که در تبعيت از دستور ولي امر مسلمين اجازه ندهند که دگربار پاي دولتمردان جنايتکار آمريکايي به ايران اسلامي باز شود.
12 هزار استاد دانشگاههاي کشور از دولت خواستند با هوشياري و بصيرت لازم نسبت به حفظ و توسعه عمق استراتژيک نظام در منطقه مهم غرب آسيا و همچنين مناطق مهم ديگري چون آمريکاي لاتين، توصيههاي مقام معظم رهبري را عملياتي کند و اجازه ندهد سياستهاي راهبردي نظام دچار خدشه و تزلزل شود.
در بخش ديگري از اين نامه خطاب به مجلس شوراي اسلامي آمده است: ما اساتيد دانشگاهي از مجلس استدعا داريم نسبت به اجراي سياستهاي کلان نظام که از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ ميشود حساسيت لازم را داشته و به موقع پرسشگري لازم را انجام دهد تا از اتلاف منابع جلوگيري و راه دست يابي به قله هاي پيشرفت ملت عزيز ايران فراهم تر گردد.
در پايان بيانيه 12 هزار عضو هيأت علمي دانشگاههاي کشور آمده است: از همه مسئولين استدعا داريم که در سال همدلي و همزباني بيش از گذشته سيره امام راحل عظيم الشان و خلف صالح او در احترام و اطاعت از قانون را مشي خود قرار داده و با سخنان و مواضع صحيح خود دشمن را در ايجاد تفرقه و دودلي مأيوس و بر وحدت اسلامي حول محور ولايتفقيه تأکيد.
منبع: گروه دانشگاه خبرگزاري فارس
****************************************************************
افت علمي تکاندهنده کشور +جدول
در اين تحليل به بررسي وضعيت رشد علمي کشور سال هاي گذشته و علل افت علمي کشور در سال ???? بر مبناي رنکينگ هاي بين المللي پرداخته مي شود. تحليل رشد علمي کشور در اين نوشتار بر مبناي سايت رنکينگ Scimago و داده هاي Scopus صورت گرفته است.
تعداد مستندات علمي به تفکيک سالهاي ميلادي در جدول زير آمده است. آمار مربوط به سال ???? نيز تا تاريخ ?? ارديبهشت ????، در اين پايگاه داده ارائه نشده است.

اين جدول نشان مي دهد که سهم توليد علم ايران از سال ???? تا ???? مرتبا افزايش يافته و از سال ???? اين رشد متوقف شده و عقبگرد علمي کشور آغاز شده است.
طبق جدول فوق، در دولت نهم کشور همواره با رشد خيره کننده علمي روبرو بوده است. در زمان چهارساله دولت نهم، همواره شاهد رشد علمي کشور در توليد علم بوده ايم. اين رشد در سال ???? به عدد نزديک به ??رسيده است که در سطح جهاني يک عملکرد فوق العاده محسوب مي شود.
عملکرد دولت دهم نيز از سال ???? تا ???? در روند توليد دانش در جهان مطلوب بوده و همانگونه که مشاهده مي شود در اين سالها، نرخ توليد علم کشور همواره در حال رشد بوده است. بيشترين رشد در دولت دهم در سال ???? و برابر ?? درصد رشد مي باشد.
در سال ???? با تغيير سياست هاي وزارت علوم افت علمي کشور آغاز شده و متاسفانه شاهد افت ?.??% در توليد علم کشور هستيم. اين در حالي است که در اين سال ها هرگز با افت علمي کشور روبرو نبوديم.
در جدول زير درصد افت علمي ايران در رشته هاي مختلف در سال ???? نشان داده شده است. لازم به ذکر است در بسياري از رشته هاي مربوط به علوم پزشکي، کماکان رشد علمي وجود دارد.

همانگونه که مشاهده مي شود در سال ???? افت علمي کشور در برخي رشته ها دراين نمايه، به نزديک ??% نيز رسيده است . اين آمار نشاندهنده سياست هاي نادرست آموزش عالي و عدم توجه به رشد علمي در بسياري از رشته هاست.
در شکل زير نيز، نمايي از تعداد مستندات در ?? ساله اخير نشان داده شده است:

افت تعداد مستندات در سال ???? به نسبت سال ماقبل، در شکل فوق به درستي مشخص شده است.
حال سوال اينجاست که آيا قرار است افت علمي کشور با حاشيه سازي هاي متعدد وزارت علوم ادامه يابد يا اينکه دست اندرکاران آموزش عالي در نهايت به فکر رسالت اصلي خود خواهند افتاد.
عقبگرد علمي کشور در حالي است که در کشور عربستان، با برنامه ريزي صحيح در حوزه آموزش عالي، شاهد رشد علمي فوق العاده در سال ???? هستيم. در اين سال کشور عربستان توليدات علمي خود را از تعداد ????? به عدد ????? رسانيده و رشد ?? درصدي توليد علم را تجربه کرده است. در صورت عقبگرد ايران در سالهاي آينده و رشد پرشتاب علمي در عربستان، انتظار مي رود در سالهاي آينده، کشور عربستان در کنار رقيب سنتي ايران يعني ترکيه، به عنوان رقيبي جديد براي ايران محسوب شود. روند توليد علم در عربستان در شکل زير آمده است.


