• 1402/06/29 - 14:28
  • - تعداد بازدید: 134
  • - تعداد بازدید کنندگان: 127
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

نشست تحلیلی بررسی دور جدید روابط ایران و چین

در نشست تحلیلی بررسی دور جدید روابط ایران و چین مطرح شد: در سند همکاری 25 ساله ایران و چین، تنها محورهای همکاری مشخص شده و هیچ بند الزام آوری برای طرفین وجود ندارد.

20343.mp3 نشست تحلیلی بررسی دور جدید روابط ایران و چین

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، با توجه به اهمیت بررسی توسعه روابط ایران و چین، نشست تحلیلی با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر شعیب بهمن مدرس دانشگاه و رییس مرکز مطالعات جهان معاصر کشور برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر شعیب بهمن با بیان اینکه چین یکی از گهواره های تمدنی است گفت امروز چین چهارمین کشور پهناور جهان است و ارتباط وسیع با همسایگان متعدد و متنوع خود دارد، بزرگترین صادرکننده و دومین واردکننده جهان است،
عضو شورای امنیت، بریکس، شانگهای، گروه بیست و سازمان تجارت جهانی است، همچنین دومین بودجه دفاعی جهان و بزرگترین ارتش جهان را داراست و دارای سلاح هسته ای نیز هست.
وی با ابراز اینکه چین در عین حال که از اعضا و رهبران جنبش عدم تعهد است مدافع کشورهای در حال توسعه موسوم به جنوب به شمار می آید که با رشد اقتصادی در دهه های اخیر و پیشی گرفتن تولید ناخالص داخلی نسبت به امریکا و اروپا به شکل دهی روابط راهبردی با 49کشور مختلف و سه اتحادیه جهانی رو آورده است.
دکتر بهمن با اشاره به اینکه ایران در مسیر دو پروژه جاده ابریشم زمینی و دریایی است درباره سند همکاری 25ساله ایران و چین نیز گفت در سند همکاری ایران و چین فقط محورهای همکاری مشخص شده که برای اجرای سند، هرکدام از این محورها بایستی تبدیل به قرارداد اجرایی شوند از این رو در این سند همکاری هیچ بند الزام آوری برای طرفین وجود ندارد و موضوعاتی که در فضای مجازی در خصوص امتیازات ویژه ایران به چین مطرح می شود از اساس کذب است چرا که اولا چین با بسیاری از کشورهای دیگر از این نوع سند همکاری دارد و ثانیاً اجرای این سند بر اساس منافع ملی و تمامیت ارضی صورت می گیرد.
رییس مرکز مطالعات جهان معاصر  با ابراز اینکه روابط ایران و چین مبتنی بر اشتراکاتی است که می تواند برای هردو طرف نقطه قوت به حساب آید و به تعمیق روابط کمک نماید گفت رهبری دو حوزه تمدنی شرق و غرب آسیا، عدم وابستگی به بلوک های سیاسی جهان، نفی تبعیت از قدرت های غربی، تنوع شرکای سیاسی و تجاری از این اشتراکات به حساب می آیند.
وی همچنین ادامه داد توسعه روابط ایران و چین ذیل تقویت نگاه به شرق صورت می گیرد که در حوزه های سیاسی، اقتصادی، منطقه ای و مبارزه با تروریسم و افراط گرایی قابل انجام است و تاکنون چین در همکاری با ایران در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز یا خرید نفت که از طرف غرب تحریم شده است موثر بوده است به علاوه توسعه روابط با چین و اجرایی نمودن سند همکاری ایران و چین در حوزه های مختلف بر اساس منافع ملی دو کشور موجب رشد اقتصادی و نیز تقویت مناسبات برای پیشرفت خواهد بود. در ادامه نشست ضمن پرسش و پاسخ برخی از شرکت کنندگان به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند .
  • گروه اخبار : دانش افزایی اساتید
  • کد خبر : 20343
:
کلیدواژه ها
هدی شیرازی
خبرنگار

هدی شیرازی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings