سومين و آخرين روز مراسم معنوي اعتکاف در مسجد امام حسين (ع) دانشگاه علوم پزشکي ايران
سومين روز و روز پاياني مراسم معنوي اعتکاف در مسجد امام حسين عليه السلام دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد.
سومين و روز پاياني مراسم معنوي اعتکاف در مسجد امام حسين عليه السلام دانشگاه علوم پزشکي ايران با حضور بيش از 250 نفر از دانشجويان دختر روز دوشنبه 14 ارديبهشت برگزار شد.
برنامه هاي مختلف فرهنگي سومين روز مراسم پرفيض اعتکاف بعد از قرائت مناجات سحر توسط آقاي کرمي مداح اهل بيت (ع) آغاز شد. و با قرائت دعاي عهد اين مراسم پي گيري شد.
بخش ديگري از اين مراسم با سخنراني حجت الاسلام والمسلمين سيد ميرهاشم حسيني، پژوهشگر، استاد حوزه ودانشگاه همراه بود که در جمع معتکفين به ايراد سخنراني پرداخت. وي در سخنان خود گفت که اقسام عالم سه دسته اند: 1- عالم ذر «وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِن بَنىِ ءَادَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتهَُمْ وَ أَشهَْدَهُمْ عَلىَ أَنفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قَالُواْ بَلىَ شَهِدْنَا أَن تَقُولُواْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هَاذَا غَفِلِين»(اعراف/172) و هنگامى را که پروردگارت از پشت فرزندان آدم، ذريّه آنان را برگرفت و ايشان را بر خودشان گواه ساخت که آيا پروردگار شما نيستم؟ گفتند: «چرا، گواهى داديم» تا مبادا روز قيامت بگوييد ما از اين [امر] غافل بوديم.
2- عالم رحم که در خاطرمان نمانده است که مدت آن 9 ماه است. 3- عالم دنيا که اوايل آن را به خاطر نمي آوريم ولي به مرور زمان رويدادهاي آن را در خاطر خود حفظ مي کنيم و عده اي فقط به اين عالم اعتقاد دارند.
وي در ادامه سه عامل را مسبب موفقيت دانستند 1- يقظه و بيداري 2- فرصت ها را غنيمت شمردن 3- اسوه و الگوها. حجت الاسلام والمسلمين سيد ميرهاشم حسيني افزود عامل اول به برکت اعتکاف حاصل مي شود و «يقظه» نقطه مقابل غفلت، به معناي خود آگاهي است. "إِنَّ الَّذِينَ آمَنُواْ وَالَّذِينَ هَاجَرُواْ وَجَاهَدُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أُوْلَـئِکَ يَرْجُونَ رَحْمَتَ اللّهِ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ "کساني که ايمان آورده اند و آنان که مهاجرت کرده اند و در راه خدا جهاد، نموده اند ، به رحمت خدا اميد مي دارند و خدا آمرزنده و مهربان است"و در توضيح اين مطلب گفت: کساني که به خدا ايمان آوردند و گناهان را ترک کردند خداوند پنج چيز به آنها عطا مي کند که يکي از آن ها دادن رزق کريمانه توسط خداوند است.
وي تصريح کرد که از ماه هاي رجب و شعبان و رمضان به عنوان بهار معنوي ياد کرده اند و در توضيح عامل سوم موفقيت يعني اسوه و الگو ها حديثي را از حضرت علي (عليه السلام) نقل کردند که مي فرمايند: مُجَالَسَةُ الْأَشْرَارِ تُوجِبُ سُوءَ الظَّنِّ بِالْأَخْيَار؛ هم نشيني با افراد شرور، سبب بدگماني به نيکان مي شود. (وسائل الشيعه / ج 16/ ص 264) و افزودند با کسي همنشين بشويد که الگوي مناسبي در زندگي داشته باشد.
اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه صحبت هاي خود به فضايل حضرت زينب (س) اشاره کردند و به پاسخ آن حضرت در مقابل طعنه دشمن نسبت به حادثه کربلا را يادآور شد، که آن حضرت اينگونه بر زبان راند و فرمود (ما رايت الا جميلا).
در انتهاي مراسم حجت الاسلام والمسلمين حسيني روضه حضرت زينب راقرائت کردند. و نماز ظهر و عصر را همراه معتکفين اقامه نمودند.
پايان بخش اين مراسم روحاني و پرفيض اعمال ام داود بود که با حضور خانم سليماني انجام گرفت و در انتهاء خانم مداحي به مناسبت شهادت حضرت زينب (س) به روضه خواني و مداحي پرداختند.