• 1400/12/23 - 06:13
  • - تعداد بازدید: 365
  • - تعداد بازدید کنندگان: 363
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

دوره دانش افزايي با موضوع اخلاق پزشکي

307516.mp3 دوره دانش افزايي با موضوع اخلاق پزشکي
به گزارش روابط عمومي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و به همت دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکي ايران، دوره دانش افزايي با موضوع اخلاق پزشکي به منظور بررسي رفتارهاي غيرمدني و غير اخلاقي در محيط هاي آموزش پزشکي با حضور جمعي از استادان و اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد. 

در اين دوره که با همکاري مرکز توسعه آموزش پزشکي  و دفتر هم انديشي استادان دانشگاه برگزار شد دکتر بهنام شکيبا و دکتر سيده نسيم ترابي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران به ارائه بحث پرداختند.
دکتر شکيبا با اشاره به اينکه دسترسي به اهداف آموزشي خصوصا در رشته پزشکي و پيراپزشکي نيازمند محيط اخلاق مدار و امن براي دانشجو، بيمار و هيات علمي است، عنوان کرد در اين بين رفتار قلدرمآبانه و آزار و اذيت مسائلي است که به شدت محيط ياددهي و يادگيري را مختل مي کند. رفتار قلدرمآبانه، رفتارهاي مخرب، آزارنده،  بي ادبانه و مضري است که به صورت مداوم انجام ميشود و سبب فشارهاي رواني و جسمي بر افراد مي گردد و سبب مي‌شوند که فضاي همکاري و مناسب کاري، اخلاقي و آموزشي از بين برود. 
وي خاطر نشان کرد مطالعات نشان داده است که رفتارهاي قلدرمابانه در محيطهاي آموزشي رو به افزايش است و به عنوان يک معضل در محيطهاي آکادميک شناخته مي شود. از اينرو ايجاد محيط آموزشي مناسب بر پايه اصول اخلاقي که موجب تسهيل يادگيري دانشجويان شود از وظايف اعضاي هيات علمي و مسئولين آموزشي است، چرا که آموزش در رابطه با تعريف، نحوه برخورد و تصحيح چنين رفتارهايي در کوريکولوم آموزشي بسياري از دانشگاههاي دنيا وجود دارد اما متاسفانه در دانشگاههاي علوم پرشکي کشورمان، فراواني و شيوع رفتارهاي قلدرمابانه و آزار و اذيت  مورد توجه نبوده است و راهکاري براي کاهش آنها ارائه نشده است لذا به نظر ميرسد که قدم اول براي کاهش اين رفتارها  آموزش است و انتظار ميرود که در دانشگاههاي کشورمان با توجه به پايه هاي اخلاق اسلامي و اهميت رفتارهاي اخلاقي، گامهايي جهت کاهش رفتارهاي قلدمابانه، آزار و اذيت و آزار جنسي برداشته شود.
دکتر شکيبا گفت با اين هدف گروهي از اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران از سال ?? به مطالعه و آموزش در اين رابطه پرداخته اند، که در اين کارگاه اعضا هيات علمي در راستاي شناسايي رفتارهاي نامناسب در محيط آموزشي و راههاي کاهش آن،  جهت نيل به محيط آموزشي اخلاق مدار با نتايج اين تحقيقات آشنا ميشوند.
در ادامه به تعريف رفتارهاي غيرمدني، تعريف رفتارهاي قلدرمآبانه، تعريف آزار و اذيت، انواع رفتارهاي نامناسب در محيط آموزشي بر پايه اصول اخلاقي پرداخته شد و شيوع بين المللي،  داخلي و همچنين وضعيت دانشگاه در خصوص رفتارهاي غيرمدني و آزار و اذيت در محيط هاي آموزش پزشکي مورد بررسي قرار گرفت.
دکتر ترابي نيز با بررسي اهميت و اثرات رفتارهاي غيرمدني در محيط هاي آموزش پزشکي به تاثير رفتارهاي غيرمدني بر آموزش دانشجويان، درمان و سلامت بيماران، سلامت روان دانشجويان و هزينه هاي درمان و آموزش پرداخت و راهکارها و روش هاي مؤثر براي  جلوگيري از بروز رفتارهاي غيرمدني در محيط هاي آموزش پزشکي از قبيل آموزش، فرهنگ سازي بر مبناي فرهنگ ايراني اسلامي، استاندارد سازي محيط آموزش و طراحي يک خط مشي استاندارد براي گزارش دهي و مقابله با رفتارهاي غيرمدني مورد تبيين و تشريح قرار داد.
 









  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307516
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings