• 1400/11/19 - 04:17
  • - تعداد بازدید: 454
  • - تعداد بازدید کنندگان: 452
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع انقلاب اسلامي و راه حل هاي توسعه ايران در مشهد مقدس

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع انقلاب اسلامي و راه حل هاي توسعه ايران در مشهد مقدس

307499.mp3 برگزاري دوره دانش افزايي استادان با موضوع انقلاب اسلامي و راه حل هاي توسعه ايران در مشهد مقدس
به گزارش روابط عمومي دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه و به همت دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه دوره دانش افزايي استادان با موضوع انقلاب اسلامي و راه حل هاي توسعه ايران در مشهد مقدس برگزار گرديد. 
در اين دوره که جمعي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در برنامه سفر مشهد مقدس ويژه استادان اين دانشگاه بصورت انفرادي يا همراه با خانواده شرکت نمودند ؛ علاوه بر بهره مندي از همجواري و زيارت مضجع شريف و نوراني حضرت رضا عليه السلام،  فرصتي براي تعامل بيشترشرکت کنندگان، برنامه هاي دانش افزايي و تبييني نيز برگزار شد.
برنامه هاي اين دوره که با حضور حجت الاسلام والمسلمين دکتر عيسوي مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و دکتر جنيدي دبير هم انديشي استادان دانشگاه در دو بخش انقلاب اسلامي و طرح کلي انديشه اسلامي در قرآن بود، دکتر محمدصادق کوشکي عضو هيأت علمي دانشگاه تهران طي چهار جلسه به موضوع انقلاب اسلامي و راه حل هاي توسعه ايران پرداختند. دکتر کوشکي در اين دوره با اشاره به موضوع نوسازي جامعه که در حوزه علوم سياسي جزو بحث‌هاي محوري است عنوان کرد نکته اصلي در بحث نوسازي اين است که جوامع چگونه حال و آينده خودشان رو مي سازند با چه الگويي مي سازند و وضعيت امروز جامعه محصول چه ساخت و سازهايي در گذشته است، اگر قرار باشد که جامعه در آينده خودش را بازسازي و نوسازي کند چه الگوهايي و چه روش هايي وجود دارد؟ اين روش در واقع بر اساس و نشانه شناسي ها سعي مي کند که اين جامعه را به مثابه يک بيمار قرار بدهد  و بر اساس شناخت نشانه ها، تجويز ها انجام بدهد، بخشي توصيف اگر دقيق اتفاق بيفتد قسمت تجويز شدني و ممکن است.
استاد دانشگاه درباره توصيف عقب ماندگي جامعه ايراني به مقطعي از تاريخ ايران اشاره کرد که درآن رجال و سياسيون کشور و نزديکان آنها و کسانيکه با رده هاي بالاي حکومتي ارتباط داشتند با فرنگ و اروپا تماس گرفتند و جامعه ايران را با آن روز اروپا و حتي امريکا مقايسه ميکردند و پس از ديدار از ممالک غربي هرکدام براي ترقي و پيشرفت مملکت نسخه اي تجويز ميکردند دامنه اين تجويزها از توجه به قانون مداري در غرب تا حتي تبديل کردن خط نوشتاري به لاتين وسعت داشت الان اگر ما با فاصله بخواهيم نگاه کنيم متوجه ميشويم که همين تنوع و تکثر ديدگاه ها کافي ست تا تجويزهاي اينها هم هيچ نتيجه‌اي نداشته باشد ولي بالاخره در هر مقطعي بخشي از اين تجويزها براي ترقي جامعه ايران به مانند آنچه در ممالک پيشرفته اتفاق افتاده آزمايش و اجرا شد. اين تلاش براي تغيير و نوسازي ايران و شبيه غرب شدن از اواسط دوران قاجار شروع و با رضاخان ادامه يافته و در دوران پهلوي دوم به اوج رسيد. به اذعان محققين و حتي خود مجريان، اين فعاليت و تحرک ها به هم پيوسته و هماهنگ و يک جهت نبود و هر کسي در يک جزيره‌اي براي خودش ايجاد کرد و سعي کرد به تعبير خودش پيشرفت و ايجاد کند و حتي در دوراني مانند رضاشاه تلاش شد اين پديده و اين انديشه را با اجبار در جامعه محقق کنند.
دکتر کوشکي با اشاره به اينکه کشورهايي مانند کره جنوبي و مالزي و ژاپن که فرآيند غربي شدن را ديرتر از ايران شروع کرده بودند در توسعه خود موفق تر بودند به طرح اين سوال پرداختند که چرا ايران با وجود منابع سرشار نفتي و درآمد بالا، جلب حمايت کامل غرب و ارتباط با همه کشورهاي دنيا و نيز دشمني نکردن با دنيا، موفق نشد کشور ايده آل مدنظر خود را بسازد و در همين رابطه دختر رضا شاه بنويسد عليرغم اينکه ما خاندان پهلوي، پدرم و برادرم تلاش کرديم جامعه ايران را به هدف توسعه قابل قبولي برسانيم اما محصول فقط تراکم نارضايتي شد.
وي ادامه داد که ما پس از انقلاب همين محصول را تحويل و با سه ديدگاه مختلف با آن برخورد شد: ديدگاه اول قائل بود که تا قبل از انقلاب ما نسخه مترقي شدن مانند غرب را دقيق پياده نکرديم و اکنون مي توانيم با اجراي دقيق آن مانند غرب پيشرفته شويم، ديدگاه دوم مي گفت که غرب مزايا و معايبي دارد ما بايد امتيازات و خوبيهاي غرب را بگيريم و معايب آن که با جامعه ايراني همخواني ندارد را جدا کنيم. ديدگاه سومي هم وجود داشت که عنوان مي کرد ما بايستي براساس اهداف انقلاب اسلامي نقشه پيشرفت و توسعه اي داشته باشيم که ما رابه يک تمدن درون زا بر اساس توانمندي هاي ايراني اسلامي برساند. خروجي هرکدام از اين طرز تفکرها در قالب دولت هاي مختلف و در بخش هاي گوناگون کشوربصورت هاي مختلف بروز و ظهور يافت و وضعيت امروز جامعه نيز حاصل عملکرد صاحبان اين نگرش ها و گرايشات است.
دکتر کوشکي در ادامه با  اشاره به آيه ?? سوره حديد "لقد أرسلنا رسلنا بالبيّنات وأنزلنا معهم الکتاب والميزان ليقوم النّاس بالقسط"  آنرا مبناي تفکر انقلاب اسلامي و بنيانگزار آن دانست و عنوان کرد خداوند پيامبران را فرستاد تا شاخص و ميزان و منبع به مردم بدهند اما اين مردم هستند که جامعه مطلوب خواهند ساخت؛ اين مردم اگر اجماع نظر داشته باشند مي‌توانند جامعه مطلوب خود را بسازند و اگر تعاريف هرکدام فرق کند و هر کسي يک کاري بکند جامعه مطلوب ساخته نميشود و اين بار سنگين اجماع و اتفاق نظر براي پيشرفت و نزديک نمودن ديدگاهها به يکديگر متوجه نخبگان جامعه است. وي در تعريف نخبه هم تصريح کرد که نخبه با کسي که از نظر دانش خاصي توانمند و متخصص است تفاوت دارد، نخبه کسي است که قدرت توليد فکر دارد و بصورت روشمند توليد انديشه کند و ربطي به داشتن يا نداشتن تحصيلات آکادميک ندارد، فرد دغدغه آينده درازمدت براي همگان را دارد و منافع جمعي را بر منفعت شخصي و لذت کوتاه ترجيح و اولويت مي دهد.
اين استاد دانشگاه در پايان يادآور شد پس از گذشت بيش از ??سال از انقلاب اسلامي و مسيري که جامعه ايران پيموده است نشانه هاي متعددي وجود دارد که نخبگان بتوانند براي توسعه متوازن و پيشرفت واقعي و همه جانبه کشور به يک اجماع نظري برسند اگرچه از دولت هاي  برآمده از غير نخبگان انتظاري براي اجماع سازي نبوده و نيست و ممکن است باز هم زمان ببرد ولي اجماع نظر نخبگان براي تهيه و اجراي نقشه پيشرفت و توافق بر سر نقشه، سرعت ساختن و آبادکردن را بسيار زياد مي کند.
در بخش ديگر  اين دوره نيز که با حضور حجت الاسلام موسوي برگزار شد به تبيين بخش هايي از کتاب طرح کلي انديشه اسلامي در قرآن در جمع اساتيد شرکت کننده در اين سفر پرداخته شد.
ماجراي کتاب «طرح کلي انديشه‌ي اسلامي در قرآن» به رمضان سال ???? شمسي باز مي‌گردد. پس از تعطيلي جلسات آيت‌الله خامنه‌اي در مسجد کرامت مشهد در اسفند سال ???? به‌وسيله‌ي ساواک، ايشان جسته و گريخته در ميعادگاه‌هاي مختلفي به سخنراني و تبليغ مي‌پرداختند. رهبر معظم انقلاب، خود درباره‌ي اهداف و چگونگي آن برنامه و سخنراني‌ها اين‌طور توضيح مي‌دهند: «بنده يک ماه رمضان در مسجد امام حسن مشهد سخنراني مستمر سي جلسه‌اي داشتم.  آن زمان به ضبط سخنراني‌ها خيلي اهميت داده نمي‌شد؛ اما استثنائاً همه‌ي اين سي سخنراني ضبط شده است. در آن سخنراني‌ها راجع به توحيد، امامت، ولايت، نبوّت و ساير مباحث اساسي بحث شده است که الان هم آنها را تأييد مي‌کنم. اينها پايه‌هاي فکري براي ايجاد يک نظام اسلامي بود؛ اگرچه ما آن موقع اميدوار نبوديم که نظام اسلامي شش، هفت سال ديگر محقق شود. مي گفتيم اگر پنجاه سال ديگر هم ايجاد نشود، بالاخره پايه هاي فکري اش اينهاست. آن کار ، جهت دادن به فکر نسل جوان آن روز بود .... 
اين دوره هفدهمين سفر مشهد مقدس ويژه استادان و يکصدو بيست و هفتمين دوره دانش افزايي استادان اين دانشگاه به شمار مي رود.
 








  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307499
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings