برگزاری دوره دانش افزایی استادان با موضوع غرب شناسی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۱۱ |
این دوره با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار عضو هیأت علمی دانشگاه روز جمعه سوم آبان ماه در سالن اجتماعات ستاد مرکزی دانشگاه به مدت 8 ساعت برگزار شد.
در این دوره به تشریح لزوم شناخت غرب و اهمیت غرب شناسی با توجه به دوگانه ای که خود غربیها وضع کرده اند(شرق و غرب) پرداخته شد. مدرس مدعو در ابتدای جلسه به سه طرز فکر و نگرش درباره غرب شناسی اشاره کرد که عبارتند از غرب مکانی، غرب فکری و فرهنگی و غرب تمدنی که شناخت ماهیت تمدن غرب جامع تر و مهم تر از سایر نگرش ها دانستند. ایشان در رابطه با نوع مواجهه با غرب به دیدگاه یکی از متفکران اشاره نموده و سه دوره را برای آن برشمردند، اول؛ دوره تسلیم در برابر غرب که ناشی از انحطاط تمدن در جهان اسلام بود، دوم؛ دوره شک و تردید درباره مبانی غرب به علت تحقق نیافتن وعده های غرب به جامعه خود و یا جوامع استعمار شده توسط آنها بود و سوم؛ دوره تأسیس یا ساخت تمدن جدید با استفاده از بنیان های فکری و فرهنگی و تمدنی جهان اسلام است که در شرایطی که با گزارشات متفکران برجسته غرب عواملی را برای انحطاط و زوال تمدن غرب بر میشمارند میتواند مورد توجه قرار گیرد. در ادامه دکتر رهدار با بیان پیشینه و سابقه استعماری غرب بویژه در ایران و جهان اسلام خاطر نشان کردند که غرب شناسی بطور طبیعی به غرب ستیزی می انجامد و آنرا مرحله ای برای عبور از این شرایط و نه بعنوان یک هدف نهایی قلمداد کرده و در ساحت تمدنی استفاده از دستاوردهای مثبت غرب در ساختن تمدن نوین اسلامی را لازم دانستند اما این در صورتی اتفاق خواهد افتاد که مانند آنچه در قرن دوم تا پنجم هجری قمری از موضع قدرت و برتری از علم و دانش دیگر جوامع استفاده شد نه از موضع ضعف و ناچاری، و همین امر موجب تصرف و بومی سازی و ارتقاء دانش ها و دستاوردهای دیگران اما با ماهیت جدید خواهد شد. موضوع غرب شناسی در دو مقطع صبح و عصر و با مشارکت و بحث و گفتگوی فعال اساتید شرکت کننده برگزار شد.
این دوره هشتاد و دومین دوره دانش افزایی استادان به شمار می آید.

دفعات مشاهده: 103 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر