• 1394/08/24 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 7938
  • - تعداد بازدید کنندگان: 7938
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه

نگاه روايي به نقش ايرانيان در ظهور امام مهدي(عجل الله تعلي فرجه الشريف)

ايرانيان را در زمان معصومين عليهم السلام با عناوين فرس، اعاجم، موالي، بنو الحمراء، قوم سلمان و چند عنوان ديگر مي شناختند. در روايات، گاه از ايرانيان با عناوين اهل خراسان، اهل قم، اهل طالقان و ديگر شهرهاي مشهور ايران در آن دوره ياد مي کردند.

306873.mp3 نگاه روايي به نقش ايرانيان در ظهور امام مهدي(عجل الله تعلي فرجه الشريف)

نقش ايرانيان در ظهور امام مهدي (عج)



ايرانيان را در زمان معصومين عليهم السلام با عناوين فرس، اعاجم، موالي، بنو الحمراء، قوم سلمان و چند عنوان ديگر مي شناختند. در روايات، گاه از ايرانيان با عناوين اهل خراسان، اهل قم، اهل طالقان و ديگر شهرهاي مشهور ايران در آن دوره ياد مي کردند.

در روايات، از مردمي با عنوان «اهل مشرق» سخن گفته شده است که بنابر نظر بسياري، منظور از آنها مردم ايران هستند.(?)

در روايات آمده است: «بيشترين ياران مهدي آل محمّد عليهم السلام را ايرانيان تشکيل مي دهند. بسياري از ياران حضرت مهدي عليه السلام از اهالي مرو رود، مرو، طوس، مغان، جابروان، قومس، اصطخر، فارياب، طالقان، سجستان، نيشابور، طبرستان، قم، گرگان، اهواز، سيراف، ري و کرمان هستند».(?)

امير مؤمنان عليه السلام فرمود: «خوشا به حال طالقان! زيرا براي خداوند - عزّوجلّ - در آنجا گنج هايي ذخيره شده است که هرگز از جنس طلا و نقره نمي باشند. در آنجا مرداني هستند که خدا را به حق شناختند، و اينان ياران مهدي عليه السلام در آخر الزمان مي باشند».(?)

همچنين در روايات، درباره مردم طالقان آمده است: «اين گنج ها دلاور مرداني هستند اهل جنگ و جهاد که شهادت در راه خدا را دوست مي دارند و پيوسته ادّعا مي کنند که خدا شهادت را روزي آنان قرار دهد، شعار خود را «يا لثارات الحسين» مي دانند، خداوند به وسيله آنها امام حق را پيروز مي گرداند».(?)

فضيل بن يسار گويد:امام صادق عليه السّلام فرمود:ب راى او گنجى است در طالقان، کم از طلا و نقره نيست و پرچمى است که از روزى که پيچيده شده گشوده نشده است و مردانى که گويى دل هاى آن ها قطعات آهن است،در ذات خدا شکى به آن راه پيدا نمى کند،سخت تر از سنگ مى باشند.اگر به کوه ها حمله برند،از جا مى کنند.با پرچم هايشان به شهرى نمى تازند مگر اين که آن را ويران سازند،مانند اين است به اسبان عقاب هاى مرگ سوارند،زين اسب امام را دست مى مالند و با اين کار طلب برکت مى نمايند.اطراف او را مى گيرند و با جان خود او را در جنگ ها از گزند نگه مى دارند و هرچه بخواهد کفايت مى کنند.شب ها نمى خوابند،در نمازشان براى آن ها زمزمه اى است مانند زمزم? زنبور عسل،شب زنده دارانند و بامدادان سوار بر اسبان خود(آماد? کارزار)راهبان شب و شيران روز هستند.آنان در اطاعت مولايشان فرمانبردارتر از کنيزان نسبت به مولاى خود هستند،مانند چراغ هاى روشنايى بخش و دل هايشان مانند قنديل هاى پرتوافکن مى باشد.آن ها از ترس خدا
هراسانند و خواستار شهادت هستند.آرزويشان کشته شدن در راه خداست.شعارشان «يالثارات الحسين»است.هرگاه راه روند،رعب و ترس يک ماه جلوتر از آن ها حرکت مى کند.به سوى مولا با متانت مى روند.خداوند به وسيل? آن ها امام حق را يارى مى نمايد.»(?)

عفّان بصرى گويد: امام صادق عليه السّلام فرمود: آيا مى دانى چرا اين شهر را قم ناميده شد؟! گفتم:خدا و رسولش و شما مى دانيد.

فرمود:قم ناميده شد؛چون اهلش با قائم آل محمّد عليهم السّلام جمع مى شوند و با او قيام مى کنند و با(جنگيدن)با او از خود استقامت به خرج مى دهند و به او کمک مى کنند.(?)

از امام صادق عليه السلام سؤال شد: منظور از آيه «بَعَثْنا عَلَيْکُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شديدٍ»(سوره اسراء/آيه ?) چه کساني هستند؟ آن حضرت فرمود: «هم واللَّه أهل قم، هم واللَّه أهل قم. هم واللَّه أهل قم».(?)

«علم... از کوفه رخت برمي بندد و از شهري بنام قم آشکار مي شود و آن سامان معدن فضل و دانش مي گردد به نحويکه در زمين کسي در استضعاف فکري بسر نمي برد... و اين قضايا نزديک ظهور قائم ما به وقوع مي پيوندد. خداوند سبحان ، قم و اهلش را براي رساندن پيام اسلام ، قائم مقام حضرت حجت مي گرداند. اگر چنين نشود، زمين اهل خودش را فرو مي برد و در زمين حجتي باقي نمي ماند، دانش از اين شهر به شرق و غرب جهان منتشر مي گردد، بدين سان بر مردم اتمام حجت مي شود و يکي باقي نمي ماند که دين و دانش به وي نرسيده باشد . آنگاه قائم (عليه السلام ) ظهور مي کند و ظهور وي باعث خشم و غضب خداوند بر بندگان مي شود. زيرا خداوند از بندگانش انتقام نمي گيرد مگر بعد از آنکه وجود مقدس حضرت حجت را انکار نمايند. (?)

از اين روايت ، چند امر روشن مي شود: 

الف- اينکه نقش مذهبي شهر کوفه در دانش و پيروي از اهل بيت (عليه السلام ) نقشي مهم و بزرگ بوده ، اما در آستانه ظهور حضرت مهدي (عليه السلام ) مضمحل شده و از بين مي رود، البته کوفه شامل نجف نيز مي شود. زيرا نام اصلي آن نجف کوفه بوده است .بلکه گاهي مراد از کوفه عراق عنوان شده است .اما نقش مذهبي شهر قم همچنان ادامه دارد و نزديک ظهور حضرت از عظمت بيشتري برخوردار مي گردد. 

ب- نقش برجسته اعتقادي و ايدئولوژيکي شهر مقدس قم ، در آن زمان مخصوص ايران و يا شيعيان تنها نيست . بلکه نقشي است جهاني که حتي غير مسلمان را نيز در بر مي گيرد «و يکي باقي نمي ماند که دين و دانش به وي نرسيده باشد.»اين بدان معنا نيست که دانش و مذهب ، از اين شهر به فرد فرد مردم جهان مي رسد، بلکه بدين معناست که نداي اسلام و مطرح شدن آن ، طوري به جهانيان مي رسد که اگر کسي سعي در دست يابي به مقررات و دستورات اسلام داشته باشد، براي وي امکان پذير خواهد بود. 

ج- اين نقش بزرگ فرهنگي ، سبب کينه توزي و دشمني استکبار جهاني نسبت به اين [مردم ]مي گردد، يعني نسبت به مطرح شدن اسلام از اين شهر، اين دشمني با اسلام علت انتقام گرفتن خداوند از مستکبران ، بدست تواناي حضرت مهدي (عليه السلام ) مي شود، چرا که با اين دشمني حجت بر مردم تمام شده است و ايجاد گرفتاري توسط دشمنان ، از جنبه جهل آنان نسبت به اسلام نيست ، بلکه دشمني و خصومت آنان ، صرفا کينه توزي و مخالفت با اسلام مي باشد.(??)

در روايات از قشون شعيب بن صالح و هاشمى خراسانى که در مصادر شيعه و سنّى از آن فراوان ياد شده و در ارتش امام عليه السّلام اثرات مثبت و مهمى خواهند داشت.

حضرت على عليه السّلام فرمود: زمانى که سپاه سفيانى به طرف کوفه حرکت مى کند، دنبال اهل خراسان براى جنگ مى فرستد و اهل خراسان براى يارى«مهدى»عليه السّلام با پرچم هاى سياه قيام کرده و به فرماندهى«شعيب بن صالح»با سپاه سفيانى در محل استخر(مسجد سليمان)روبه رو شده و جنگ بزرگى رخ مى دهد که خراسانى ها فاتحانه سپاه سفيانى را شکست مى دهند،در آن هنگام است که مردم آرزوى ظهور حضرت«مهدى»عليه السّلام را کنند و او را مى طلبند.(??) 

هم چنين فرمود:پرچم هاى سياه براى جنگ با سفيانى قيام مى کنند و در ميان آن ها جوانى از بنى هاشم است که در کتف چپ او خالى ديده مى شود.پيشرو آن پرچم ها مردى از بنى تميم بوده که«شعيب بن صالح»ناميده مى شود و سپاه سفيانى را فرارى مى دهد.(??)

ادامه دارد...




منابع:
?- بامداد بشريت، محمد جواد طبسي،بخش ? ،پ??
?- همان صص??-??
?- همان ص?? به نقل از دلائل الإمامة، ص ??? 
?-سيماي جهان در عصر امام زمان (عج) ص ???به نقل از بحار الأنوار:87/?1 ب 1 ح 38 به نقل کشف الغمّة:از کفايه الطّالب باب ?؛ينابيع المودة:1?7/3 ب 9? از غايه المرام؛المغربى:ص?80
?- بحار الانوار، ج ??، ص ???
?- سيماي جهان در عصرامام زمان (عج) به نقل از بحار الأنوار:307/?2 ب 2? ح 82؛بشاره الإسلام:ص 22?؛الزام النّاصب:ص 227؛يوم الخلاص:ص 223
?- همان ص??? به نقل از بحار الأنوار:2?3/??ص ??? ح??
?- بامداد بشريت ص?? به نقل از بحار ج?? ص??? 
?- عصر ظهور صص ???-??? به نقل از بحار ج?? ص ???
??- عصر ظهور ، علي الکوراني ص ???
??- سيماي جهان در عصر امام زمان (عج) ص???به نقل از عقدالدرر ص???
??- همان به نقل از جمع الجوامع:103/2


منبع:گروه فرهنگ جهان نيوز

  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 306873
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings