• 1400/04/23 - 03:23
  • - تعداد بازدید: 1071
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1069
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
در دوره دانش افزائي با موضوع حقوق بشر و شهروندي در جهان متحول کنوني مطرح شد؛

موضوع حقوق بشر مهمترين ابزار راهبردي نرم در جهت جهاني سازي ارزشهاي امريکايي است.

در دوره دانش افزايي استادان با موضوع حقوق بشر و شهروندي در جهان متحول کنوني مطرح شد:
موضوع حقوق بشر مهمترين ابزار راهبردي نرم در جهت جهاني سازي ارزشهاي امريکايي است.

307462.mp3 موضوع حقوق بشر مهمترين ابزار راهبردي نرم در جهت جهاني سازي ارزشهاي امريکايي است.
به گزارش روابط عمومي دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه ؛ به همت دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکي ايران با همکاري کميسيون حقوق بشر اسلامي دوره دانش افزايي حقوق بشر و شهروندي در جهان متحول کنوني برگزار شد .
در اين نشست نيمروزه که با حضور جمعي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران و دکتر محمدحسين ضيايي فر دبير کميسيون حقوق بشر اسلامي ، ضمن تاکيد بر ضرورت آشنايي اساتيد دانشگاه با مقوله حقوق بشر و شهروندي بعنوان يکي از مهمترين چالش هاي امروز جامعه جهاني به بررسي ابعاد گوناگون خارجي و داخلي اين موضوع پرداخته شد. دکتر ضيايي فر در اين خصوص اظهار داشت مفهوم ساده حقوق بشر حقوقي است که هر انسان به خاطر انسان بودنش فارغ از ويژگيهاي قومي، نژادي، ديني، جنسيت، موقعيت اجتماعي و ساير موارد مشابه دارد و حقوق شهروندي نيز حقوقي است که هرکسي به خاطر شهروند يک کشور بودن دارد و در قوانين آن کشور براي فرد لحاظ شده است.
دبير کميسيون حقوق بشر اسلامي سه نگاه رايج به موضوع حقوق بشر را برشمرد؛ اول، تکرار گفتمان مجريان جهاني سازي مانند قدرتهاي بزرگ که دنبال الگوسازي از فرهنگ و ارزشهاي غربي در همه کشورها از طريق اعلاميه جهاني حقوق بشر هستند که آنرا جوهره ايدئولوژي و نگاه جديد به جهان تلقي مي کنند. دوم، توقف بر رويکردهاي صرفاً بومي و نفي ديگر ارزشها که نوعا همراه با تعصب و جمود است و در گروه هاي افراطي مسيحيت، يهود و اسلام وجود دارد.  سوم ترکيب نگرش بومي و جهاني با حفظ استقلال ملي و اهتمام به ارزش هاي جهان شمول است. در نگاه سوم ضرورت دارد که ابتدا به مباني فرهنگي، ملي و ديني کشور توجه نمود و از آنها شناخت دقيق و کافي بدست آورد و سپس به معيارهاي جهان شمول حقوق بشري نيز احترام گذاشت و پذيرفت که متاسفانه مغفول ماندن ابعاد بومي حتي در ميان نخبگان جامعه باعث توجه افراطي و معيار قراردادن مولفه هاي بيروني و غفلت از ظرفيت فکري و فرهنگي داخلي شده است.
عضو هيأت علمي دانشگاه مفيد در ادامه با طرح اين پرسش که چرا ايرانيان بايد به موضوع حقوق بشر و شهروندي بطور جدي وارد شوند اظهار داشت عوامل مهم جمعيت، موقعيت جغرافيايي و زئوپليتيکي، فرهنگ و نگرش هاي اعتقادي، سوابق معاصر آزاديخواهي، واکنش به چالش هاي فراروي کشور در عرصه بين المللي و لزوم توسعه و پيشرفت همه جانبه در اين ضرورت نقش ايفا مي کنند و لازم است با تأمل و انديشه ورزي مورد توجه قرار گيرند.
وي در ادامه به بيان برخي بنيان ها و اصول حقوق بشر و شهروندي پرداخت و به اصل کرامت، برابري فرصت ها و منع تبعيض، عدالت، همبستگي، مسئوليت ها و محدوده ها و قيود حق ها و آزادي ها و نيز اصول شناختي در نوع نگاه به جهان، انسان، خدا و سرنوشت پاياني اشاره کرد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به ادعاها و فريبکاري قدرت هاي بزرگ و از جمله امريکا در زمينه حقوق بشر اظهار داشت که موضوع حقوق بشر در سطح بين المللي آلوده به سياست شده است بعنوان نمونه خانم کلينتون در کتاب خاطراتش مي نويسد: موضوع حقوق بشر مهمترين ابزار راهبردي نرم در جهت جهاني سازي ارزشهاي امريکايي است. مورد ديگر تهيه گزارش هاي سالانه حقوق بشري از کشورها توسط امريکا است که هرساله  منتشر مي شود و حتي در وزارت خارجه دولت ترامپ با اينکه خود او توسط نهادهاي حقوق بشري مستقل متهم به نقض حقوق بشر شده گزارش هاي حقوق بشري سايرکشورها منتشر مي گردد، اين در حالي است که در بسياري کشورها توسط امريکا کودتا مي شود و حق حاکميت ملي و حقوق شهروندي در آنها نقض مي گردد.
دبير کميسيون حقوق بشر در پايان با تاکيد مجدد بر لزوم آگاهي آحاد جامعه بويژه دانشگاهيان و نخبگان به حسياسيت موضوع حقوق بشر اشاره کرد و به نمونه هايي از موارد حقوق بشري در مورد ايران از جمله گزارش هاي ناظر ويژه حقوق بشري ايران پرداخت و آنرا ابزاري براي فشار بين المللي به کشور قلمداد کرد که از سوي برخي گروه ها دنبال ميشود و حتي آن را از موضوع هسته اي نيز مهم تر دانست و با دعوت همگان به کسب آگاهي و دانايي لازم درباره موضوع حقوق بشر و و نيز رعايت حقوق شهروندي خواستار قطع بهانه و دستاويزها عليه ايران شد.









  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307462
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings