دوره دانش افزايي استادان باحضور جمعي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران
دوره دانش افزايي استادان باحضور جمعي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در روزهاي 3، 4، 10 و11 شهريور ماه در سالن اجتماعات ستاد مرکزي دانشگاه برگزار شد.
اين دوره با عنوان انديشه سياسي اسلام و مباني انقلاب اسلامي در دو موضوع کلي حکومت ديني مبتني بر ولايت فقيه و سياست خارجي جمهوري اسلامي بود که در قالب 16 ساعت طراحي، و برگزار شد. اولين بخش اين دوره که اختصاص به بررسي موضوع انديشه سياسي در اسلام و حکومت ديني داشت با حضور حجت الاسلام دکتر ساداتي نژاد عضو هيات علمي دانشگاه تهران انجام شد. مدرس مدعو با تشريح موضوع" انديشه سياسي اسلام "در قالب تبيين هرکدام از مفاهيم ذکر شده، به بيان کلياتي درباره ضرورت تشکيل حکومت ،پايه ها و الزامات آن پرداخت. وي در ادامه با تبيين رابطه دين و سياست و تشکيل حکومت در زمان پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله وسلم) سابقه تشکيل حکومت ديني را ياد آور شد که از پايه هاي اصلي آن مردم و آموزه هاي اصيل ديني بود و پيامبر اسلام در عصر خود مبادرت به ساماندهي و تشکيل آن نمودند. عضو هيات علمي دانشگاه تهران ضمن استقبال از نظرات و ديدگاههاي شرکت کنندگان که در متن بحث ها جريان داشت در ادامه مباحث خود به موضوع ولايت فقيه پرداخت و با بيان اين نکته اساسي که با توجه و استنادات عقلي و نقلي ولايت فقيه در زمان غيبت حضرت حجت(عجل الله تعالي فرجه الشريف ) مورد اتفاق نظر همه فقها و زعيمان شيعه است به بررسي ديدگاه هاي فقيهان در عصر غيبت در رابطه با چگونگي اعمال ولايت اشاره کرد. سپس با استفاده از آراء و ديدگاههاي علماي بزرگ شيعه به تبيين حکومت ديني بر اساس ولايت فقيه پرداخت و ويژگيهاي آن را بر شمرد. از جمله نکات مهم اشاره به اختيارات ولي فقيه بود که با استناد به نظريات بنيانگذار جمهوري اسلامي درباره ولايت فقيه صورت گرفت. لازم به ذکر است اين بحث و گفتگو ها در دو جلسه چهار ساعته انجام گرفت.
ادامه اين دوره دانش افزايي مبحث اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي بود که با حضور دکتر ابراهيم متقي استاد روابط بين الملل دانشگاه تهران در دو جلسه چهار ساعته انجام گرفت. در اين بخش مدرس مدعو با تشريح فضاي بين المللي و نقش قدرت در معادلات و مناسبات جهاني به تبيين مواردي مانند تعريف سياست خارجي، رابطه سياست داخلي، سياست خارجي و روابط بين الملل، رابطه فرهنگ سياسي، ژئوپلتيک، نخبگان سياسي و ساختار داخلي با سياست خارجي پرداخت.
وي با اشاره به نظام سلطه بين الملل به لازمه استحکام و اقتدار در اعمال سياست خارجي اشاره کرد و قدرتمند شدن در تمامي عرصه ها را راهي براي عدم تبعيت از سلطه گران دانست و عنوان نمود با افزايش قدرت و اقتدار در سطح بين المللي توان مقابله با فشارهاي سلطه گرانه نيز ارتقاء مي يابد. در ادامه موضوع برجام و برخي مسائل سياسي روز نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
در هرکدام از جلسات اين دوره ،پرسش و پاسخ و نقد و نظر پيرامون مباحث نيز مطرح شد و در حواشي نيز کليپ هايي به تناسب موضوعات پخش شد.