برگزاري نشست تحليلي با موضوع عصر رسانه و سواد رسانه اي
برگزاري نشست تحليلي با موضوع عصر رسانه و سواد رسانه اي
307515.mp3
برگزاري نشست تحليلي با موضوع عصر رسانه و سواد رسانه اي
به گزارش روابط عمومي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و به همت دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکي ايران، نشست تحليلي و پرسش و پاسخ با موضوع عصر رسانه و سواد رسانه اي براي جمعي از استادان و اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با حضور سيد عليرضا آل داوود کارشناس رسانه و فضاي سايبري برگزار شد.
در اين نشست سيد عليرضا آل داوود با اشاره به جمله اي از رهبر انقلاب اشاره کرد اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئيس فضاي مجازي کشور مي شدم؛ به بيان اهميت فضاي مجازي پرداخت و سواد رسانه اي را لازمه استفاده از اين فضا دانست.
آل داوود با ارائه تعريف ساده سواد رسانه اي بعنوان توانايي تحليل و پردازش پيام بر لزوم آموزش و مهارت افزايي سواد رسانه اي سطوح مختلف جامعه تاکيد نمود و با اشاره به فرصت ها و امکاناتي که در فضاي مجازي هست به چگونگي مواجهه با متن، فرامتن و تأثيراتي که خبرها بر ضمير ناخودآگاه کاربران دارد گفت رسانه ها دروازه بان خبري دارند و تيتر و خبر با ديدگاه صاحبان رسانه تنظيم ميشوند به ضرورت داشتن سواد رسانه اي و اينکه مخاطب منفعل نباشد و بدون تحقيق هر خبري را باور نکند پرداخت.
وي به تحقيقات خانم يانگ روان شناس بالين و استاديار روان شناسي در دانشگاه پيتزبرگ برادفورد و بنيان گذار مرکز اعتياد به اينترنت اشاره کرد و عنوان کرد او بعنوان اولين شخصي که در سال???? موضوع اعتياد اينترنتي را مطرح مي کند ميگويد اعتياد اينترنتي به دليل اينکه پنهان تر است حتي از اعتياد به مواد مخدرخطرناک تر است . همچنين با اشاره به اينکه اعتياد اينترنتي باعث کاهش سطح علمي دانشجويان شده است افزود در آينده مشکل فارغ التحصيلان با سواد سطحي و غير عميق نمود بيشتري خواهد داشت. اين درحالي است فرصت هايي که اين فضا فراهم مي کند با داشتن آگاهي هاي لازم مي تواند به پيشرفت کشور کمک کند.
کارشناس فضاي مجازي در ادامه به وظيفه حاکميت در امن سازي فضاي رسانه اي به نفع جامعه اشاره کرد که بعنوان مکمل سواد رسانه اي آحاد جامعه به شمار مي آيد ايجاد شبکه ملي اطلاعات در کشورها و احراز هويت يکي از راههاي ايجاد امنيت فضاي سايبري است. چرا که امروزه فضاي مجازي بعنوان مجالي براي جنگ هاي ادراکي و شناختي که هويت ملت ها را هدف گرفته است تبديل شده و از آنجا که روش جنگ هاي شناختي همواره تغيير مي کند لذا براي کشورهايي که فضاي مجازي رها شده دارند خطرناکتر است. بنابراين ضرورت دارد که سواد رسانه اي متتناسب با فرهنگ هرکشوري باشد و کشورها به سمت ايجاد شبکه ملي اطلاعات براي خود اقدام کنند و براي توسعه و پيشرفت کشور در ابعاد گوناگون که نياز به فضاي سايبري دارد به ايجاد زير ساخت هاي بومي بپردازند. بعنوان نمونه شبکه ملي اطلاعات در ژاپن در سال ???? آغاز شد و سپس در سال ???? سازمان خود را سازماندهي کرد، کره جنوبي ???? ميلادي شبکه ملي اطلاعات خود را راه اندازي کرد و بالاترين مقام حوزه حاکميت سايبري دادستاني آن کشور است قرار داد، استراليا هم در سال ????شبکه ملي اطلاعات راه انداخت در اتحاديه اروپا بعد از شنود مکالمات صدر اعظم آلمان در سال ???? وي توانست اينترنت اروپايي را شکل دهد و حاکميت داده را در اروپا نهادينه کرد بطوريکه دسترسي به داده هاي کاربران را براي غير اتحاديه اروپا محدود نمود، در مورد کودکان نيز در سال ???? امريکا قانون صيانت از کودک در فضاي مجازي تصويب کرد و اتحاديه اروپا از سال ???? کميسيون صيانت از کودکان ?تا?? سال برخط را تشکيل داد.
آل داوود در پايان با ذکر مثال هاي متعدد به قوانين سختگيرانه اتحاديه اروپا درباره فضاي مجازي براي کودکان ?تا??سال پرداخت که در زمينه سواد رسانه اي و فعال سازي نقش والدين به اجرا در مي آيد؛ وظايفي همچون افزايش آگاهي عمومي توسط بخش هاي دولتي و خصوصي، توانمندسازي مصرف کننده و بزرگسال مسئول، نقش فعال والدين هنگام حضور کودکان در فضاي مجازي، نقش فعال در تامين امنيت فضاي مجازي و پايش ماهرانه توسط والدين.
در پايان نيز سوالات و ديدگاههاي شرکت کنندگان مطرح شد و مورد بحث و بررسي قرار گرفت از جمله سوالات گسترش اينترنت ماهواره اي که کنترل را از دست دولت ها خارج مي کند و کاربران، بلاواسطه خدمات اينترنتي دريافت مي کنند که اين کارشناس فضاي مجازي پاسخ داد بر اساس قوانين بين المللي براي دريافت سيگنال هاي اينترنت ماهواره اي اجازه کشورها لازم است و حريم کشورها بايستي رعايت شود که در غير اينصورت بعنوان تجاوز به حريم ملي تلقي شده و حاکميت ها مي توانند با ابزارهاي ليزري با آن مقابله کنند. آل داودد در پالسخ به سوالي درباره طرح موسوم به صيانت در مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد وجود قانون در اين زمينه براي هر کشوري ضرورت دارد و اگرچه ممکن است اين طرح اشکالاتي هم داشته باشد اما به نظر مي رسد با توجه به رها شدگي اين فضا در کشور، وجود قوانين و مقررات مناسب در اين زمينه مانند آنچه در ساير کشورهاي پيشرفته در حال انجام است لازم است بطوريکه اگر هم اين طرح صيانت را رد کنيم اما قوانين کشورهاي پيشرفته مانند اتحاديه اروپا در زمينه فضاي مجازي نيز بجاي طرح صيانت در کشور ما اجرا شود نتايج چشمگيري خواهد داشت و فضاي مجازي از بي ساماني موجود نجات مي يابد.
(38).jpg)
(23).jpg)
(39).jpg)
(36).jpg)
: