• 1396/06/20 - 07:20
  • - تعداد بازدید: 1812
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1812
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

برگزاري طرح سلامت معنوي (کارگاه آموزش احکام کارکنان باليني)

کارگاه طرح سلامت معنوي (آموزش احکام کارکنان باليني) براي جمعي از کارکنان باليني بيمارستان فيروزگر و با حضور حجت الاسلام والمسلمين دکتر عيسوي مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه علوم پزشکي ايران، آقاي دکتر پايدار معاونت درمان دانشگاه، آقاي دکتر زماني رييس بيمارستان فيروزگر ...

307066.mp3 برگزاري طرح سلامت معنوي (کارگاه آموزش احکام کارکنان باليني)
کارگاه طرح سلامت معنوي (آموزش احکام کارکنان باليني) براي جمعي از کارکنان باليني بيمارستان فيروزگر و با حضور حجت الاسلام والمسلمين دکتر عيسوي مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشگاه علوم پزشکي ايران، آقاي دکتر پايدار معاونت درمان دانشگاه، آقاي دکتر زماني رييس بيمارستان فيروزگر پنجشنبه 16 شهريور ماه در سالن اجتماعات اين بيمارستان برگزار گرديد.
در اين برنامه ابتدا حجت الاسلام والمسلمين عيسوي ضمن تبريک عيد غدير به همه حاضران و دانشگاهيان و عموم مسلمين اظهار داشت که اين عيد ،عيد بسيار بزرگي است و مي بايست بسيار بزرگ داشته شود و اگر اساس دين توحيد و اساس توحيد ولايت است به معناي تبعيت از ولي خدا بنابر اين در مجموعه مناسبات ديني ما بالاتر از عيد غدير نداريم به اين دليل که عيد فطر و عيد قربان با هر عظمتي که دارند بيشتر به ابعاد فردي دين توجه دارند مانند عيد فطر که بعد از يک ماه روزه داري خداوند يکي از عيدي هايي که به ما عنايت ميکند بخشش گناهان ما است و اين روز عيد است يا همين گونه است عيد قربان. ولي آنچه که به همه دين مربوط مي شود مربوط به ولايت است و اين امامت است که اصل، اساس و قوام رهبري جامعه در کنار امت را به عهده دارد بنابر اين در روز ي که خداوند براي مسلمانان تعيين تکليف کرد و جانشين را براي رسول خودش تعيين کرد حتما بايد جشن بگيريم و عيد است.
وي در بخش ديگر ي از سخنان خود گفت: کار ولي خدا هدايت انسانهاست بسوي کمال مطلوب و اين بالاترين وظيفه اي است که خداوند بر عهده انسان گذاشته به اينکه انسانها را هدايت کند و به سرمنزل مقصود برساند و به همين جهت است که خداوند به انسانها عقل عنايت کرده ولي عقل بتنهايي کفايت نمي کند حتما بايد رهبراني از جانب خداوند متعال تعيين شوند تا در کوران حوادث زندگي بتوانند مسير درست را به انسانها نشان دهند و کار امام همين است کا امام اين است که افراد را به مقصد برسانند(وصول به مقصد). پس اين عيد بزرگي است که بايد به نحو احسن جشن گرفته شود.
وي خاطر نشان ساخت يقينا در درجه اول بزرگداشتن اين روز اطاعت از امام است و اما در درجه دوم اين است که اين تبعيت و اطاعت در زندگي ما بروز داشته باشد. همچنين او ادامه داد بحث امامت بحث زندگي ما است که بحث بسيار مهمي است بي شک مي دانيد که هر يک از جوامع مختلف سبک زندگي مختلفي دارند در جامعه مومن و مسلمان نمي توان گفت خدا در آن نقشي نداشته باشد و بالعکس. و اين نوع نگاه به جامعه است که در زندگي اجتماعي هم تبلور پيدا مي کند که اصطلاحا امروزه به آن سبک زندگي گفته مي شود. پس اگر ما مومن و معتقد به خداوند هستيم بايد در زندگي ما خودش را نشان دهد و مومن کسي است که در مقابل فرامين خداوند تسليم است. براي اينکه خداوند را به حکمت و عدالت و علم  مي شناسد. پس هر آنچه که او دستور بدهد به خير و صلاح من است و بايد انجام بدهد و ما هر چقدر در اين مسير تلاش کنيم سبک زندگي مومنانه تري خواهيم داشت.
وي در سخناني ديگر پيرامون ضرورت اين کارگاه با اشاره به موضوع امامت گفت: ضرورت اين کارگاه همين جاست که براي اينکه ما سبک زندگي مومنانه تري داشته باشيم بايد کسي باشد که آن را به ما ياد بدهد و به ما آموزش بدهد که چگونه مي توان مومنانه زندگي کرد و بي شک بعد از آموختن تصميم به انجام آن اعمال است. وي در همين راستا گفت بهمين دليل است که در قرآن کريم هميشه اظهار داشته مي شود " امنو و عملوا الصالحات" يعني ايمان بتنهايي و عمل نيک هم بتنهايي کفايت نمي کند بلکه اين دو لازم و ملزوم هم هستند و قابل تفکيک نيستند. وي تآکيد کرد داشتن دل پاک بتنهايي کافي نيست و تضميني وجود ندارد که هميشگي باشد بايد ايمان و عمل همراه هم باشد و بالعکس. پس سبک زندگي مومنانه اين است که مبتني بر ايمان به خداوند و آنچه که فرستاده شده و عمل به آن باشد.
وي در پايان گفت امروزه بدرستي در محيط پزشکي ما بحث حقوق بيمار وجود دارد. اينکه بيمار علاوه بر بيماري حقوقي دارد که بايد رعايت شود از جمله اين حقوق احساس آرامش و امنيت و رسيدگي به مسائل جسمي بيمار است. و بي ترديد مي دانيم که نجات دادن انسان از يک درد و رنج و بيماري ارزشي دارد که فقط در نزد خداوند پاداش آن مي تواند باشد و در اين دنيا قابل پاداش نيست. اساسا يکي از مهمترين فلسفه هاي وجود بهشت و جهنم در اديان الهي که اينهمه روي آن تاکيد شده اين است که اين دنيا ظرفيت پاداش دادن و مجازات کردن به معناي واقعي کلمه را ندارد و به همين دليل بايد جهاني ديگر باشد که اين اتفاق بيافتد.
وي در انتها خاطر نشان ساخت که رعايت مسائل شرعي براي بيماراني که رعايت مسائل شرعي براي آنها مهم است بخاطر اينکه ما جامعه مسلمان و مومني داريم طبيعتا به احساس آرامش و مسائل درماني بيمار کمک خواهد کرد که اين امر با يادگيري و آموزش نکات شرعي تحقق مي يابد.
سپس دکتر پايدار معاونت درمان پيرامون اجراء ور عايت مسائل شرعي در رابطه با بيماران و وضعيت اجراي آن در مراکز درماني کزارش مختصري را ارائه کردند.
اين کارگاه بر اساس مصوبه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي، توسط ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکي ايران با همکاري ستاد اقامه نماز استان تهران در قالب آموزش ضمن خدمت کارکنان برنامه ريزي شده است که بصورت متناوب در مراکز مختلف تشکيل خواهد شد.
اين کارگاه به مدت 4 ساعت بصورت حضوري برگزار شده که 4 ساعت به بصورت آموزش و آزمون غير حضوري برگزار مي گردد. در اين کارگاه آقاي دکتر قرباني موضوع نماز را شامل: مسائل طهارت (وضوء، غسل، تيمم، جبيره و غير جبيره) در شرايط مختلف اختياري و اضطراري و نيز با توجه به وضعيت بيمار بصورت نظري و عملي به تفصيل براي شرکت کنندگان تبيين و تشريح نمودند. بعلاوه روش استفاده از ابزاري را که به بيمار براي تسهيل در انجام عبادات و تکاليف ديني کمک مي کند آموزش دادند. در پايان استاد محترم به سوالهاي حاضران پاسخ گفتند.
لازم به يادآوري است که بسته فرهنگي شامل: يک جلد کلام الله مجيد، رساله پرسمان و کتاب سلامت معنوي به شرکت کنندگان اهداء گرديد.
شايان ذکر است که کارگاه مذکور در بيمارستان حضرت فاطمه زهراء (س) مورخه دوشنبه 17 مهرماه برگزار خواهد شد.
 


آلبوم عکس:

 awt image awt image awt image awt image
awt image awt image
awt image awt image
awt image awt image
 
awt image awt image
awt image awt image




 
  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307066
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings