• 1400/09/06 - 09:52
  • - تعداد بازدید: 530
  • - تعداد بازدید کنندگان: 528
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با جغرافياي سياسي و سياست خارجي

برگزاري دوره دانش افزايي استادان با جغرافياي سياسي و سياست خارجي

307482.mp3 برگزاري دوره دانش افزايي استادان با جغرافياي سياسي و سياست خارجي
به گزارش روابط عمومي نهاد مايندگي مقام معظم رهبري و به همت دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکي ايران ، دوره ي دانش افزايي استادان با موضوع جغرافياي سياسي و سياست خارجي برگزار شد.
دکتر کوشکي در اين دوره دانش افزايي عنوان کرد: در بعد اقتصادي منطقه گرايي يعني ما با کشورهاي همسايه و منطقه، عاقلانه و هوشمندانه، دانش و فناوري و کالا بفروشيم و به جاي آن ثروت و رفاه و امنيت براي خود ايجاد کنيم، وقتي همسايه هاي ما جنگ نداشته باشند، امنيت همسايه ها براي ما هم امنيت و رفاه اقتصادي فراهم مي کند.
 در اين دوره دکتر کوشکي، با بيان اهميت جغرافياي سياسي بعنوان دانش پايه آنرا موجب فهم متفاوت مسائل حال و آينده و تاثيرات متفاوتي که در ذهن افراد مي گذارد بر شمرد و اهميت تحليل واقع بينانه و علمي از موضوعات سياسي و لزوم پرهيز از برداشتهاي احساسي عاطفي در اين زمينه ها را يادآور شد.
عضو هيأت علمي دانشگاه تهران با تبيين جغرافياي سياسي منطقه و جهان به بيان اهميت سياسي اقتصادي و جغرافيايي منطقه غرب آسيا پرداخت و علل توجه قدرتهاي جهاني و نيز عوامل ايجاد و گسترش تنش هاي دائمي در اين منطقه را تبيين نمود.
استاد دانشگاه با بيان اينکه توجه و گرايش کشورهاي جهان به سمت سياست هاي منطقه اي و لزوم افزايش قدرت منطقه اي در ابعاد گوناگون علمي و فناوري بعنوان راهبرد فعال و موثر کشورها براي تامين منافع ملي آنهاست گفت ما هم بايد از لحاظ فکري و عملي به اين سمت و سو حرکت کنيم و سياست منطقه اي را بر اساس منافع ملي خود مورد توجه قرار دهيم.
وي با بيان اينکه منطقه گرايي يعني اينکه شما عقلانيت به کار بندازيد و از ايجاد تنش و دخالت نيروهاي خارجي در منطقه بکاهيد عنوان کرد منطقه گرايي يعني ما در بعد اقتصادي هم با عقل و درايت، دانش و فناوري و کالا بفروشيم و به جاي آن ثروت و رفاه و امنيت ايجاد کنيم، وقتي همسايه هاي ما جنگ نداشته باشند، امنيت همسايه ها براي ما هم امنيت و رفاه اقتصادي فراهم ميکند. از طرف ديگر اين منطق با دين ما و با فرهنگ ايراني ما هم سازگار است و مي تواند موجب آبادي منطقه و همکاري و دوستي همسايگان باشد.
از ديگر موضوعاتي که دکتر کوشکي تحليلگر روابط بين الملل، به آنها پرداخت اهميت خليج فارس به عنوان مهمترين مرکز تامين کننده منابع هيدرو کربني و انرژي جهان در حال حاضر و آينده و اطلاق عنوان هارتلند(قلب سرزمين) به آن، اهميت حمل و نقل دريايي در جهان، روند برخورداري و کسب ابزارهاي اقتدار و تسلط ايران بر آبهاي سرزميني در خليج فارس و حفاظت از منافع ملي، دلايل مهم بودن ايران در جغرافياي سياسي منطقه و جهان، سياست هاي گذشته و حضور استعماري انگليس در منطقه، علل دشمني ابرقدرتها با ايران، جزاير سه گانه ايراني ( بوموسي، تنب بزرگ و تنب کوچک) بود که به تفصيل مورد بررسي قرار گرفت.
وي با اشاره به نگاه برخي کشورها براي تامين امنيت منطقه با حضور قدرتهاي خارجي و خريد امنيت آنرا به ضرر ملت ها و منطقه دانست و با ذکر اين نمونه که ارتش بحرين?????نفر و نيروهاي خارجي مستقر در پايگاه امريکايي شيخ خليفه بيش از ??هزار نفر است آنرا تنها موجب ايجاد تنش و بحران در بين کشورهاي منطقه ذکر کرد. 
دکتر کوشکي با اشاره به تاريخچه حضور قدرتهاي بزرگ ازجمله امريکا در منطقه و خليج فارس، تحرکات، دخالت ها و جنگ افروزيهاي او در منطقه به تشريح چگونگي تقابل فعال و مهار اين تحرکات توسط ايران به نفع منافع ملي و صيانت از تماميت ارضي ايران پرداخت و با ذکر مواردي همچون گروگان گيري سربازان متجاوز امريکايي به آبهاي سرزميني، زدن پهباد گلوبال هاوک امريکايي، توقيف نفتکش انگليسي، ارسال نفتکش ها به ونزوئلا، فروش نفت به لبنان، باز پس گيري دزدي نفتي امريکا و دهها مورد ديگر که رسانه اي نشده، اين اقتدار و نقش آفريني فعال را تثبيت شده دانست. 
وي با اشاره به افزايش نياز چين به نفت خليج فارس و قدرت بلامنازع ايران در عرصه آبهاي بن المللي و پهنه وسيع خليج فارس عنوان کرد اين موارد چين را به سمت همکاري با ايران سوق داد و همچنين ادامه داد که توافق ??ساله ايران و چين قرارداد نسيت بلکه تفاهم نامه همکاري است که در رسانه هاي معاند اطلاعات غلط درباره اين توافق منتشر شد.
استاد دانشگاه تهران درباره موضوع افغانستان هم بيان کرد که تنش داخلي در افغانستان به نفع ايران نيست چرا که موجب سرريز شدن آوارگان، ناامني در مرزها و کاهش ظرفيت ها و قابليت هاي اقتصاد افغانستان براي ايران خواهد شد و لذا حکومت ملي برپايه مشارکت همه اقوام مطلوب ما، منطقه و خود مردم افغانستان است. افغانستان داراي ظرفيت بالاي اقتصادي و فرهنگي براي ايران است ريشه هاي فرهنگي و قرابت زباني ميتواند اين روابط را بهبود و ارتقا دهد.
 






  • گروه اخبار : اخبار پايگاه
  • کد خبر : 307482
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings